Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy lehessen lovam?
Ti mivel érveltetek? Az én érveim süket füleket érnek...
21 éves vagyok, már nem a szüleimmel élek és most fogok diplomázni. Biztos állásom van, amiből tudnám fedezni a költségeket, a saját magam megélhetése mellett. Lovagolni 6 éves korom óta lovagolok, megvan a kellő lovas és elméleti tudásom is egy saját lóhoz. A fix hely is megvan, hogy hova menne a ló, ahol garantáltan tudnám heti 4x minimum látogatni. Maga az álomló is megvan, egy éve lovagolom, ismerem már minden rezdülését, egészségügyi helyzetét. A jelenlegi lovardámban van, nem vinném sehová. Viszont a szüleim hallani se akarnak arról, hogy én ilyen "baromságra" költsem a pénzem...Ti mivel tudtátok meggyőzni őket?
Felnőtt vagy, nem a szüleiddel élsz, tudod finanszírozni a megélhetésedet és a lovat is.
Innentől kezdve nem értem a kérdést. Miért kellene meggyőznöd őket? Értem, hogy az ő véleményük más erről, nem is kell ezen veszekedni velük, meg győzködni őket, csak éld az éledet önállóan. Ne próbáld meggyőzni őket, csak felesleges vitákat szül.
" A jelenlegi lovardámban van, nem vinném sehová. "
"garantáltan tudnám heti 4x minimum látogatni. "
Nem velük élsz, akkor miért kellene az orrukra kötni? :D
Főleg, ha saját pénzedből veszed meg.
Békét tartani nem úgy kell, hogy irreális elvárásokat is elfogadsz magad kárára. Jelen esetben nekik kéne elgondolkodniuk a szituáción, nem neked. Érthető, hogy féltik a jövődet, de ez nem egy meggondolatlan lépés, hanem egy gyerekkorodtól dédelgetett álom. Szerintem becsülendő, hogy már 21 éves korodra sikerült elérned.
Nem értek egyet vele, hogy 10 évet várni kell. Egy életünk van, bármi történhet.
Szüleidnek lehetne kicsit több bizalma benned, hisz a leírásod alapján semmi okuk nem lehet a félelemre. Megtervezted az egészet, feltételezem van félrerakott pénzed is a "fontosabb" dolgokra illetve ha valami miatt kezeltetni kéne a lovadat stb.
Nem kell mindenben követni szüleid szavát, a saját magad embere vagy, saját igényekkel, álmokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!