Mit jelenthet ha a ló hátrahajtja a fülét?
Ha lovaglás közben hátrafelé figyel, rád. Fülel.
Kézből ne etesd, azért nem hagyja magát utána már, mert megkapta, ami neki jár, kost már hagyd békén, úgy van vele. A lovaknál aki kaját ad a másiknak, az elismeri, hogy a másik fél felette áll a rangsorban. Kézből etetni amúgy is veszélyes, mert a ló idővel elkezdi kifejezetten követelni a kaját, előbb csipked, később harap érte. Szerintem simán lehet, hogy burkoltan el akar zavarni amúgy ilyenkor - nem utál, szimplán domináns.
Köszi a választ. Ettől tartottam én is. Ő amúgyis nagyon bizalmatlan ló, nem az a fajta aki mindenkinek "lefekszik". Ezért próbáltam volna kajával lekenyerezni, de inkább felhagyok vele, mielőtt fordítva sül el a dolog.
Mit javasolsz akkor, hogyan nyerjem el a bizalmát? Bevallom, hogy az enyém a ló, nem pusztán lovagolok rajta :)
Következetes munkával. Dolgozz vele sokat, kézen, futószáron, nyeregben. Végig legyél következetes, ha helyességet csinál, legyen következménye. Ha ügyes, annak is. Érezze magát biztonságban, tudjon kalkulálni vele, miért mit kap.
Járj vele terepre is. És legyél vele sokat "csak úgy" is, pl elviszed vezetőszáron legelni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!