Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tegyek? A lovam félti a...

Mit tegyek? A lovam félti a fülét!

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves kisbéri méncsikóm.legelőn volt tartva,de kötőfék ott is volt a fején .ez eddig oké,mindent megenged hogy hozzáérjek de a fülét nem.a kötőféket nagy nehezen rá tudom varázsolni de ha úgy akarom levenni mint egy kantárt,hogy átbújtatom a fülén kitépi magát a kezemből és elrohan,és ha hozzáérek a füléhez felrántja a fejét.eljutottam odáig hogy a simogatást engedje a fülénél de ha kantárral / kötőfékkel közelítek a füléhez minden kezdődik elölről . Tanácsokat szeretnék!

2014. jún. 14. 10:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem lehet,hogy fáj a füle? Fülgyulladása van,vagy ilyesmi?
2014. jún. 14. 10:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha engedi, hogy hozzáérj és nem fájlalja, akkor nem a fülével lesz a gond szerintem, hanem vagy a kötőféklevételi technikáddal, vagy elkapattad. Gondolom meg lehet kötni a lovat, tessék gyakorolni. Akár két kötőfékkel, akár borjúkötéllel. Az sem baj, ha elsőre oldalt kapcsolod ki és teszed fel és veszed le.

Egyébként miért van kantár két éves csikón?

2014. jún. 14. 17:29
 3/4 A kérdező kommentje:
nem kapattam el mivel énis nem régen vettem,előző helyén nem bántották a kötőféket rá tudom tenni és le is tudom venni,DE csak akkor ha a tarkószíjat kikapcsolom és úgy,szóval oldalról de ha úgy próbálkoznék mint a kantárral hogy hátrahajtaná a fülét akkor ott gáz van.egyébként 2 éves csikókat már el szokták kezdeni szerszámhoz szoktatni nem hiszem hogy kárt tenne benne egy kantár,és ha el akarom kezdeni futószárazni ahhoz alap egy kantár
2014. jún. 15. 22:51
 4/4 A kérdező kommentje:
a fülét nagyon nem tudom piszkálgatni csak ha előtte lenyugszik a ló és csak szép óvatosan simítgatom ha meg akarnám markolni pl vagy hátrasimítani az is problémás szóval félti de nem fáj neki
2014. jún. 15. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!