Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovaglás vegán?

A lovaglás vegán?

Figyelt kérdés

2017. márc. 22. 21:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom hogy ez mennyire általános, de van néhány vegán ismerősöm, és ők egységesen életmódként élik ezt meg. Vagyis nem csak nem esznek állati eredetű terméket, de azt vallják hogy az állattartás bármilyen formája természetellenes az állatra nézve, szóval ők még a házikedvencként tartott állatokat is kihasználásnak veszik. És persze a lovaglást is, merthogy hogy mered már te szerencsétlen lovat arra kényszeríteni, hogy téged cipeljen...

Persze lehet csak néhányuk ilyen zakkant :D

2017. márc. 23. 10:09
 12/18 anonim ***** válasza:

Meg amúgy az is számít, hogy min...(khm) lovaglunk, ugye.

(#2es voltam)

2017. márc. 24. 21:12
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Igen, nálam kimeríti az állatkínzás fogalmát a lovaglás. De törvény MÉG nem bünteti, hisz az országot is egy fővadász keresztény vezeti. Aki szerint pedig ez nem állatkínzás, annak a hátára adok egy 15 kilós hátizsákot, amit nyugodtan hurcolhat, amikor nekem éppen kedvem szottyan. De amúgy a lovas cuccok is mind más állatok lenyúzott bőréből készülnek, úgyhogy nem értem a kérdést.
2017. márc. 27. 22:05
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként léteznek szintetikus nyergek, pvc kantárak, műanyag+neoprén ín- és bokavédők. Just sayin'
2017. márc. 28. 08:58
 15/18 anonim válasza:
100%

Csudi szuper, amikor valaki úgy ír választ, hogy semmit sem tud róla, az pláne, amikor még le is nézi azt a valamit, amiről fogalma sincsen (8/14).

Tehát, mivel elég sokat mozgok ilyen körökben, nem csak néhány, hanem rengeteg vegán ismerősöm van, több csoportban is benne vagyok, sok blogot és vlogot követek, és nagyjából így élek, azt hiszem, mérvadóbb a véleményem:

1. Hülyék húsevők és vegánok között is vannak, így olyanok is, akik nem jól nevelik az állataikat (a húsevők között több ilyen van azért arányaiban). Kb 200-ból 1 vegán nem ad megfelelő kaját az állatainak, az összes többi csak odafigyel arra, hogy ne állatokon tesztelt (halálra- és túléheztetett kutyákon tesztelő márkáktól) vásároljon, és ha maga főzni (ahogy sokszor mi is), akkor szabadon tartott állatot vegyen neki. A vegánok tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy mi dönthetünk erről, nekünk szabadakaratunkból és tudatos döntésből fakad, hogy így élünk, de ezt nem kényszeríthetjük másra, pláne nem egy önmagáért kiállni képtelen kutyára/cicára.

2. A legtöbb vegán tele van állatokkal (igaz, többségük mentett, vagy tenyésztőtől vett állattal). Az egyetlen, amit mindenki egyöntetűen elítél a szaporító, amit egy nem vegán állatvédő is ugyanúgy megvet. Olvassatok utána a szaporítók és tenyésztők közötti különbségnek, ha érteni akarjátok az okát. Ismerek olyan vegánt,akinek mentett malacai is vannak.

3. Nem mindenki úgy látja a világot, még a vegánok között is van különbség: én például úgy gondolom, hogy ha jól van tartva a ló, szeretetben van, akkor mértékkel teljesen rendben van, ha a saját gazdája lovagol rajta. Viszont nem mennék ki lóversenyre, nem fizetnék lovagolásért, pláne nem olyan helyen, ahol láthatóan rosszul vannak tartva a lovak. Szerintem itt is meg lehet találni azt a mértéket és lovaglás mennyoséget, ami a lónak és a gazdinak is öröm (persze, ha a gazdi nem 200 kiló), közös program. :) De természetesen egy ideális világban a lovak tudnak beszélni, és elmondják nekünk, hogy szeretnék-e, vagy sem. Addig viszont a reakcióikból tudunk csak következtetni arra, hogy mit szeretnének és mit nem. És addig, amíg egy lovas ismerősöm lova minden lehetséges módon a tudtára adja, hogy örül neki, ha megérkezik, meg lovagolnak együtt (kb mintha a kutyámat látnám séta előtt), addig szerintem rendben van a dolog. Ha mást tapasztalunk, akkor nincs. Úgyhogy erre szerintem nincs egyértelmű recept, minden helyzet, ló és lovas körülménye más. :)

2017. márc. 28. 12:19
 16/18 anonim válasza:
Sőt, a 200-ból egy szerintem szigorú szám, mert egyszer egy csoportban felbukkant ez a kérdés, és több száz hozzászólóból mindenki azt mondta, hogy hülyeség az állatokat vegánként tartani. És ha a több százból egyes arány miatt járatjuk le, meg nézzük le a vegánokat, akkor az elég durva, és nem mérvadó általánosítás szerintem...
2017. márc. 28. 12:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Nos, te valami egészen fura csoportban vagy, ugyanis amelyikről én írtam, ott kitiltás járt annak, aki szerint a macskának nem jó a vegán táp... És elég sokan még azt is kikérik maguknak, hogy az állatmentés vegán lenne - sőt, akad, aki rühelli az összes állatot. De tiszteletben tartja a jogaikat. Az, hogy néhányan konszolidáltan értelmezik a vegán eszmét, még nem jelenti azt, hogy az alapvető vezérfonal változna.
2017. márc. 28. 17:21
 18/18 anonim ***** válasza:
37%

Én vegán vagyok és nem értek egyet a lovaglással. Egyáltalán nem arra született a ló, hogy az emberek a hátukra üljenek és kötelek segítségével irányítsák a lovat csak úgy szórakozásból. Nem feltétlen élvezi ezt

minden esetben egy ló. Számomra ez kihasználás és felsőbbrendűséget közöl. De nem tartom állatkínzásnak, mert nagyon sok esetben élvezheti a ló az emberrel való kapcsolatot. A huskyknál a szánhúzást kifejezetten szeretem, mert ők láthatóan imádják ezt a sportot. Anyukámnak volt egy szánhúzó husky csapatja és a kutyák egyszerűen teljesen odavoltak ezért, és ahányszor elmentünk velük szánthúzni, nagyon nehezen lehetett rávenni őket hogy levegyük róluk a szánhúzókötelet és hazamenjünk.:) Talán a lovaknál is lehet ilyen szenvedély, de attól még én valamiért sosem fogadtam el a lovaglást.

Nyilván ez egy kicsit más de a cirkuszban is vidámnak tűnnek az állatok és örömmel nézzük, ahogy megcsinálják a mutatványokat. Azonban ezek az állatok valójában rémültek, megtörtek és boldogtalanok. Nem jutalomfalattal vesznek rá egy elefántot arra hogy emberre jellemző dolgokat csináljon, hanem erőszakkal, megfélemlítéssel.

A kutyáknak szánt vegán kutyatápokról..

A ragadozó állatok, tehát ez az jelentené, hogy le kellene igáznunk még több tehenet, csirkét, kacsát, halat stb. hogy etessük a kutyánkat akit jobban szeretünk náluk.

Egyébként nem érdekel, hogy mit tesznek a ragadozók a vadonban. Szívesen megnézem ahogy egy ragadozó levadász egy állatot egy természetfilmben.

DE nincs jogunk ölni az ő érdekükben. Ti kimentek valaha is megölni egy madarat pl. a macskátoknak? NEM, mert ő maga kapja el. Senki nem öl meg madarat a macskájának. De fizettek embereknek a vágóhídon hogy madarat öljenek állateledelekért. Ugyanúgy ahogy azok akik húst is esznek fizettek embereknek a vágóhídon hogy csirkéket, disznókat öljenek nektek, mert a legtöbb ember nyilván képtelen lenne kést döfni..valaki más torkába.

Tehát rossz ötlet húsevő állatot tartani :DDDDDD. Ők sem erre születtek. Másik probléma, hogy túltenyésszük őket, minden évben 5-10 millió állatot ölnek meg a menhelyeken. Ez is az bizonyítja, hogy az emberek nem tudnak teljes mértékbe igazodni az állatokhoz, és ők nem tartoznak hozzánk, nem a tulajdonaink.

Szóval igen én megértem hogy valakinek őrültség az hogy vegán eledellel eteti a kutyáját. Én is sokáig ezt gondoltam, pedig vegán vagyok.

De ha tudod mi van valójában a kutya- és macska eledelekben.. Azt gondoljátok hogy a megölt állatok a menhelyről a szeméttelepre kerülnek? Tévedtél, a kukásautó egytől egyig felszedi őket mind, bedarálják és eladják a kutyaeledeleket gyártó cégeknek. Szóval kannibállá tesszük a saját állatunkat emellett még rendes húst se kapnak amit normálisan ennének. Ők vegyszerekkel kezelt húst esznek ami ottmarad a vágóhíd padlóján, amiket mi nem eszünk meg.Jaaa és az állatok mellékterméke se a szeméttelepekre kerül....

A kutyaeledeleket a lehető legolcsóbbak próbálják előállítani.. gondolkodjatok már, miért tennének bele értékes megfelelő tápanyagokat, ha senki nem teszteli egyedül a kutyád, aki beszélni nem tud hogy ez elég fos, csak kénytelen megenni,mert más nincs. Minél több pénzt próbálnak kinyerni az emberekből minél több profittal, hiszem ezeknek a cégeknek van a legkönnyebb dolga, mert a kutyád nem fogja megmondani neked hogy ez undorító, ha nincs mást ennie.

A vegán kutyaeledelekben teljesmértékbe odafigyelnek a tökéletes vitaminbevitelre azt elhihetitek, mivel sokszor a forgalmazók is vegánok.

Egyik ismerősöm aki vegán eledellel etette a kutyáját, mesélte, hogy az állatorvos azt mondta neki hogy rég nem látott ilyen jó egészségű kutyát miután csináltak rajta egy vérvizsgálatot. Maga az állatorvos is elmebetegnek tartotta, hogy vegán kutyatápot ad a kutyájának..

2017. ápr. 10. 03:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!