Kezdő idősebb (40+) lovas vagyok,3 éve lovagolok. Jelenleg feles tartója vagyok egy lónak, de nem vagyok biztos benne, hogy ő a nekem vaLÓ. Hogyan tovább? A többit lent.
Egy 10 éves fjord heréltet lovagolok pár hónapja, aki iskolaló. Sajnos ha megijed, elrohan és elragad, emiatt estem már róla párszor, ami kicsit elvette a kedvem tőle. Egyébként szeretem lovagolni, kényelmes, jó mozgású. Van a lovardánkban egy nagy termetű, idős, jól képzett ló, aki úgymond "bombabiztos", már amennyire lehet. Próbaképpen felültem rá, jóval nehezebb volt kiülnöm a mozgását, de mivel díjló volt, nagyon finom segítségekre reagál, lassabbnak és biztonságosabbnak éreztem, mint a kis fjordot.
Nem tudom, hogy most mit csináljak, "nyergeljek át" az idősebb, megbízhatóbb lóra, vagy mindkettőjüket lovagoljam? Az esések miatt már félek felülni a fjordra, mert úgy érzem, hogy bármikor kirobbanhat alólam. Ha nem megy egy napig, előtte le kell mozgatni, hogy nyugodtabb legyen.
Ráadásul a két ló két külön edzőhöz tartozik, azt sem szeretném, ha sértődés lenne a dologból. A jelenlegi edzőmet nagyon szeretem, jól tudunk együtt dolgozni. Szerinte a fjord megfelel az én tudásszintemnek. De most úgy érzem, hogy kicsit vissza kéne lépnem. Mit gondoltok tapasztalt lovasok?
Bocsánat a közbekérdezért, de nagyon érdekelne, hogy így felnőtt fejjel hol tudtál elkezdeni lovagolni. Tapasztalatom szerint a kamasznál idősebbet már nem nagyon szokták szeretni, anno én is rengeteg elutasítást kaptam.
Egyébként én a helyedben megbeszélném az edzőkkel, hogy mindkettőt lehet-e lovagolni. A díjló biztonságot adna, segítene visszaszerezni a magabiztosságod lóháton, a fjord pedig - ha az oktatód szerint megfelel a tudásszintednek - megadná a kellő kihívást, hogy ne kényelmesedj el.
Köszönöm mindkettőtöknek, szuper jól jött most ez a megerősítés! Igen, valóban egy gyáva kukac vagyok. :) Az edzőm is kifejezetten erre sarkall, hogy kicsit erőltessem, és tény és való, hogy rengeteget fejlődtem nála az elmúlt egy év alatt. A nyugodt lóval azért próbálkoztam, mert ő meg nagyon magas, és nagy mozgású, amitől szintén féltem régebben, de most ez úgy néz ki, hogy elmúlt, hál' istennek.
A Csömöri Sportlovardában lovagolok, és nagyon meg vagyok velük elégedve, a körülményekkel, és az oktatással is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!