Lovasok válaszait várom, a kérdések lent! (? )
Én nagyon régóta lovagolok, egy ideje már oktatok is.
Először az edző választ lovat neked, a legtürelmesebb, legnyugisabb pacit fogod kapni, amelyik kiegyensúlyozottan dolgozik, nem kell vele küzdeni. Érdemes mindenben megfogadni az edző tanácsát, nem cs*szegetni akar, hanem segíteni :)
Soha nem késő elkezdeni, a lovaglás az egyik legfantasztikusabb sport a világon - szerintem :))
Ugrani akkor kezdessz el, ha van rá alkalmas ló, általában olyanokon kezdenek, akiknek nincs szükségük semmilyen jelre ahhoz, hogy átugorják az akadályt, tehát nem vágják be a satuféket megfelelő segítség nélkül. Eleinte a ló fog tanítani téged, ezt el kell fogadni.
Megfelelő alázattal, odaadással bármit el lehet érni náluk :)
Három lóval foglalkozom, kettővel ugrok, elég magas szinten, a lovaglás lényege az, hogy soha ne add fel, de semmit ne eröltess!
Egy ideig nagyon összetettnek fog tűnni az egész, néha kivitelezhetetlennek, de minél többet gyakorolsz annál inkább lesz reflex, mint tudás :)
Számomra a vágtába emelés volt a legnehezebb, az edző mindig cuppogott a lónak, ő meg belerohant a vágtába, természetesen akkor még nem rendelkeztem annyi tapasztalattal, hogy megfogjam.
Ha már biztos az ülésed futószáron, osztályban fogsz lovagolni (legalábbis nagyobb lovardában) itt lesz egy éllovas, a többiek pedig jól betanultan csinálni fogják a dolgukat, általában az edző hangsúlyából levágják, mi lesz a következő gyakorlat.
Fontos, hogy sose félj, ha esetleg leesel azonnal szállj vissza, folytasd ha tudod, sokkal ijesztőbb az, ha hetek múlva merészkedsz ki!
Ne feledd, hogy az esés nem bénaság, hozzátartozik a lovaláshoz, sőt, azok az igazi lovasok, akik már estek le lóról.
Nem azt mondom, hogy kergesd az alkalmat, de semmiképp ne rettegj tőle, van ilyen, megesik ;)
Köszi szépen a válaszokat! :)
Én Vajdasági vagyok, szóval egy itthoni lovardába fogok járni. A leeséstől félek egy picit, de ennyi erővel biciklitől is félnem kéne... Alig várom, hogy elkezdjem, és összebarátkozzak a lovaglótársammal. Azt várom már, hogy ló és lovas összhangban vágtázzanak a legelőkön. A ló a kervenc állatom (meglepő :D) és ez, hogy lovagolhatok, felér a mennyországgal! :)
Kedves Kérdező!
Én 15 éves vagyok és Márciusban kezdtem ellovagolni.
Mondjuk nem először ültem lovon mert kisebb koromban egy nyáriszünetet végig lovagoltam, de az bohóckodásnak számított.
Most már igazi edző keze alatt vagyok. :)
Nagyon, nagyon szép sport. Megtanulsz sok mindent, pl: önfegyelmet, akaraterő kiépitése vagy hogy mondjam :) meg sok egyéb dolgok.
Én most a hétvégén jutottam el oda hogy az óra végén kicsit lecsatolt a futószárról és mehettem egyedül a lóval de csak séta lépésbe. :) És mondta hogy következő órán átvesszük a pontos írányítást stb. Eszméletlen siker élményem volt hogy idáig eljutottam.
Pedig előtte nap meg nagyon levoltam cseszve mert mindent elrontottam amit csak lehet, valamiért nem voltam formában. :( Ez nagyon elszomorított , és szar kedvem volt , mintha valami súlyos dolog történt volna...
De másnapra úgy összeszedtem magam hogy odáig jutottam amit előbb írtam . :)
Szóval sose add fel! És ha az edző "lecsesz" nem azt jelenti hogy nem szimpatizál már veled vagy valami, csak az érdeked akarja hogy helyesen csináld, helyesen tanuld meg. :)
Amúgy van hogy többször is egy lovon ülök de azért szokták váltogatni hogy mikor melyiken. Idáig asszem 3 vagy 4en ültem. :)
Huu most kb ennyit tudtam írni :D
Addig is sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!