Szügyelők különböző típusai miért alkalmazzuk őket?
Rengeteg könyvbe olvasom a szügyelőket, ha jól tudom de ha nem is van egyszerű aminek két karikája megy a kantárszárnál, a szíjja meg a hevedernél, de van ötpontos is meg fene tujda hány pontos szügyelők.. Ezeknek mi a funkciói? Miért használják?
Nem tudna nekem valaki olyan irodalmat ajánlani, ahol azért szépen levannak írva ezek a segédszár alkalmazásai? Előre is köszönöm a válaszokat! :)
szóval nyeregtől függő, hogy most hány pontos az a szügyelő?
Azt tudtam,hogy a karikás arra jó, nade ezek a sok pontosak.. néhányan meg orrba szájba használják :o ezért nem értem én.
Nem nyereg, inkább választás dolga. Egy ötpontos jobban megfogja a nyerget, mint egy sima, ráadásul nem csak két ponton fogja.
Nyilván ugrásnál gyakrabban használják, mint mondjuk síkmunkára, de persze a ló se mindegy, amelyiknek semmi marja, és össze-vissza csúszkál rajta a nyereg, annak kellhet síkon is.
Egyébként tény, hogy van, aki diszből rakja fel, mert a legtöbb lovat nem zavarja úgyse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!