Mikor vágtázhatok? Mikor kerülök le futószárról? (tábori lovaglás)
Eddig 9 napon voltam lovagolni,minden nap 2x 20 percet.
Tudom,hogy ez így kevés,de nagyon kíváncsi vagyok,hogy milyen lehet.
Tudok lépésben,tan-és könnyű ügetésben kapaszkodás nélkül lovagolni. A könnyített ülés is jól megy. Az elméleti dolgokat tudom,de egy kicsit félek is a vágtától,de több bennem a kívàncsiság...
Előre is köszi a válaszokat! :)
9 nap? Az semmi. Biztosan ügyes vagy, de a vágta az még messze van...
Egyébként az oktatóddal kell ezeket megbeszélned.
Majd ha kengyel nélkül is maximális stabilitással ülsz a lovon, akkor lehet szo a vagtarol, bar ez edzotol függ, hogy mik a szokásai. Mindenesetre 9 nap az semmi, főleg 20 perces etapokkal, még nincs megfelelő biztonságod és mondhatni ulesed a lovon. Tudom hogy ez nyersen hangzik de te hiába érzed hogy jó, es biztos ügyes is vagy, de a vagta nem kockázatmentes jármód, főleg futoszaron ahol meg a kör plusz nehézséget okoz. Vagtaban az oktató nehezebben uralja a lovat, az nem egy életbiztosítás kezdő lovasnak.
Tudom hogy kivancsi vagy es akarsz, de a lovaglas egy olyan sport, amiben nagyon lassan lehet fejlődni, apró lépésekkel haladni, hogy betonbiztos alapot nyujtsunk a lovasnak, amire majd lehet nagyobb leptekben is akar építeni. Ez azonban nem az a sport amit 2 hét alatt megtanul az ember.
Szóval türelem, ugetgess, erősödj hozza izomban, egyensúlyban, legyen ulesed, majd az edzod tudni fogja h mikor jött el a vagta ideje.
Esetleg kérdezd meg hogy mikor próbálhatod ki, ezt csak o fogja tudni megmondani, hogy mire gondolt, hogy építi fel a fejlődés menetet. Legy türelmes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!