Nem olyan fontos kérdés de milyet, milyet?
Nem vagyok híve én sem a kezdő lovas-csődör párosításak. Értem én, hogy több éve lovagolsz, de sajnos amíg nem volt saját lovad, addig a lótartás kérdésében kezdő vagy, és egy csődör nem gyerekjáték. Át kellene gondolni ezt, első lónak egy nyugodtabb heréltet vagy kancát ajánlanék, és még akkor is megvan annak az esélye, hogy a fejedre nő. Ezzel a csődörrel mindenképpen rendkívül körültekintően kell majd bánni.
De hogy válaszoljak a kérdésre, én a helyedben a kantár tekintetében mindenképpen Stübbent vennék, a legszívósabb bőrből készült, és az egyáltalán nem mindegy, hogy egy csődör fejére mit teszel.
Nyereg tekintetében szintén jó a Stübben - bár nem olyan kényelmes, de jól ültet, aztán persze a nagy márkák, Devocoux, Prestige, Henry de Rivel, Pessoa, CVD - ezek elég kényelmesek, de elég drágák. Talán a Wintec az kevésbé drága, vagy a Kentaur egyes fajtái, de mindenképp ülj bele a nyeregbe és próbáld ki, mielőtt megveszed. Magyar nyergek közül a Neizer megbízható, illetve én ajánlom a Hunique-ot, még nem túl ismert, de nagyon jó, nekem is ilyen van és elég szívós. Vehetsz használtan is nyerget, de mindenképp próbáld rá a lovadra, hogy hogy illeszkedik a hátára, mert mar és hátproblémákat okozhat, ha nem jól fekszik fel.
Hevederből nem annyira a márka a fontos, mint az, hogy szerintem a gumis heveder a legmegbízhatóbb.
Ínvédő tekintetében nekem a kedvenc márkám a Veredus, nagyon-nagyon profi, szépen kivitelezett, strapabíró, és az Eskadronnal ellentétben még soha egyszer sem törte fel a lovam lábát.
Izzasztót bármelyik lovas szaküzletben találsz megfelelőt, megfogod az anyagát és látni fogod, hogy milyen a minősége. Én az izzasztóimat újabban kint veszem ausztriában a Kraemerben, ott olcsóbban hozzá lehet jutni nagyon jó minőségű cuccokhoz, ilyenek a Showmaster és Felix Bühler márkák, ezek nagyon jó minőségűek. Itthon nagy trend a HV Polo - szerintem indokolatlanul drága -, vagy az Equiline - ez is elég drága, de hát az Equiline-nal szerintem minden lovas elfogult :) Illetve van már az Eskadronnak is izzasztója, de új trend a Schockemohle sports márka is. Majd ezt kitapasztalod, hogy melyik számodra a legmegfelelőbb, rendkívül sok jó márka van már, nézz körül a Horze és a Style lovas webáruház vagy Tanita lovasboltja, Imagine honlapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!