Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy lónak lehet boldog élete...

Egy lónak lehet boldog élete akkor is, ha nem lovagol rajta senki, és nincs is "foglalkoztatva"?

Figyelt kérdés
Tehát egy 2 hektáros területen tartunk 2 db tehenet. Gondolkozunk azon, hogy lovakat is szeretnénk, lehetőség szerint két kancát, de csak "hobbiból", tehát senki nem lovagolna rajta, nem is húzatnánk velük semmit. Lenne istállójuk, csutakolnánk és tisztán tartanánk őket, de amugy szabadon járhatnának kelhetnének a legelőn a tehenek mellett.

2016. nov. 23. 20:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
El van lovaglás nélkül is,de a szakszerű tartás elengedhetetlen. A "nagy legelő" nem mentség arra h elhanyagolt legyen egy ló,tudom írtad h lenne gondozva stb de sokan csak kikurják a legelőre a lovat és azt hiszik h akkor már körmölni sem kell ,széna minek "amúgyis legel" ,patáját minek kikaparni egy nap egyszer "amúgyse dolgozik" ,beéri az kevés vízzel is stb.. Ezeket sajnos személyesen tapasztaltam "lótartóktól" akik az igénytelen ,élőlényhez nem méltó tartást arra alapozzák h a ló nem dolgozik. Szóval ha nem is használjátok semmire,akkor is a teheneknél komolyabb ,minőségibb tartást igényel.
2016. nov. 23. 20:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Sokkal boldogabb az életük, ha nem kell dolgozniuk. Plusz az előző hozzászólás. 😊
2016. nov. 23. 22:00
 3/4 anonim ***** válasza:

A ló akkor boldog ha:

-van lótársa

-van mit ennie és terület ahol szabadon járhat kelhet.

A lónak elèg ennyi a teljes boldogsághoz! Nincs szüksége emberre sem csutakolásra :D kaja kell neki víz meg szabadság :P

2016. nov. 25. 15:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Plusz az a kérdés, mennyire jönnek ki a tehenekkel! Azoknak ugyanis szarvuk van, ezáltala komolyabb baleseteket okozhatnak, mint a ló a patáival, márpedig a hierarchia kialakítása során elkerülhetetlen az összebalhézás még akkor is, ha van hova futni.

Szóval én nem tudom, a ló és a tehén mennyire jön ki egymással. De hogy a lónak nincs genetikaailag kódolt igénye aa munkára az biztos. :D

2016. nov. 27. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!