Jövőre vennék egy angol telivért, vagy kisbéri félvért, de nem tudom melyik lenne a lónak jobb. A fél rideg, vagy az istállozó tartás? (Nem kell letámadni, tisztában vagyok a lótartás felelősségeivel!) Ahova most lovagolni járok fél ridegben tartják a lovakat. Vagy az lehet adott opció, hogy nyáron fél rideg, télen pedik istállóban van? Nem zavarodna ettől meg a ló? Köszi a válaszokat.
2016. nov. 15. 20:31
1/8 anonim válasza:
Attól függ, hogy mikor tudnál rajta lovagolni, mennyit, nyírás, a ló mennyire fázik... Van egy-kettő, ami kifejezetten nem bírja a hideget, annak nyilván nem jó a félrideg. Lehet egyébként, hogy jobb időben szabadság, hidegben meg bent van, ha néhány órát ki tudnak menni akkor is. Nem lesz tőle baja, hamar rájönnek ám, hogy bemelegedett helyen jobb pihenni :) Ha nekem szabad kezem lenne, valami ilyesmiben tartanám én is... Tavasztól őszig majd ő eldönti, télen meg világosban kint, sötétben bent. Jó, nyilván -20 fok, szélben is bent :)
2016. nov. 15. 21:29
2/8 anonim válasza:
Télen bent és rossz időben is.Megzavarodni nem fog ,ellenben megmarad nagyobb eséllyel az egészsége.
2016. nov. 16. 08:49
3/8 anonim válasza:
Nekem kisbérim van és minden nap kint van,csak estére van bent az istállóban.Ő még télen is vágyik ki,egyedül a nagyon erős szélben marad bent.Kint van egy 3oldalról fedett beállója,ott védve van az erős naptól és a csapadéktól is.Amúgy a lovak jobban tolerálják a hideget mint a meleget,nyilván van egy két kivétel,de ha volt ideje megnöveszteni a téli bundát,nem lesz baja.
2016. nov. 16. 15:02
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2016. nov. 16. 19:24
5/8 anonim válasza:
Május 1.-étől október 1.-ig maradhat kinn a szabad ég alatt. A nyári csapadéktól nem fázik meg. Az ezt kizáró intervallumban a lovat hagyományosan benn tartják az istállóban. Persze minden nap ki kell engedni mozgatni.
Természetes a ridegtartás az hát de a modern lovaknak nem az igazi. Az enyémek konkrétan menekülnek be ha szar az idő. Jóidőben viszont jobban szeretnek kinn lenni.
Mikor kiengedem ilyenkor ilyen takony időben őket mennek futkosnak nézelődnek de max 2 óra elteltével már az istállóajtó előtt várják hogy bejöhessenek.
2016. nov. 18. 03:30
6/8 anonim válasza:
Bármilyen lovat lehet félridegben (legelőn, beállóval) tartani, megfelelő mennyiségű és minőségű takarmány, illetve jól átgondolt takarózás mellett, ha a ló igényli. Ugyanezt a lovat télen át lehet vinni boxba, de akkor is fontos, hogy naponta karámozzon.
2016. nov. 18. 07:37
7/8 anonim válasza:
Bármilyet lehet csak nem bármelyiknek tesz jót hosszútávon..
2016. nov. 18. 20:28
8/8 nagynoemi04 válasza:
Eredetileg mindegyik lónak az a legjobb ha mindig kint van. Szerintem éjszaka is legyen félridegben, napközben meg pláne. Ha pedig nagyon hideg van, akkor menjen csak boxba
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!