Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Shetlandi és az esőtakaró?

Shetlandi és az esőtakaró?

Figyelt kérdés
Van egy shetlandi pónim aki ridegen van tartva, heti egyszer látogatom. Van tető a feje felett, de gyakran kint marad az esőn és olyankor bőrig ázik. Eldöntöttem hogy veszek neki egy esőtakarót de nem tudom hogy érdemes-e a polár bélés vagy elég a sima eső takaró?
2016. nov. 13. 17:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Lehet linkelgetni az agymosást,igényes lovas akinek számít a lova,nem nevezi lótartásnak azt ahol éjjel nappal hóban fagyban ki van lökve a ló egy karámba mindenféle takaró nélkül. Ismerek én ilyen "jó a lónak" rideg helyet,ott is az idióta dillettáns tulaj kitalálta Ő nem tesz takarót a lovakra ,nehogymár minek az.. Érdekesen a 25 lóból 20 köhög,taknya folyik ,jeges vizet isszák kint egy szaros hordóból. És erre a rideg"tartásra" büszkék ,mert a boksz a "kínzás" ahol nem a szabad ég alatt rohad a ló jégesőben,szélben viharban. Normális hozzáértő ember ennél többet ad a lovára,akinek még egy takaró is szájhúzást jelent 10 fok alatt az meg ne is tartson lovat.. Ez így kb a lótárolás kategória,ott van telepen belül a ló nem az utcán áll de foglalkozva nincs vele..
2016. nov. 19. 19:01
 12/14 anonim ***** válasza:
Állatorvos meg azt mondja amit hallani akarsz. Neki duplán megéri ha cigányul tartod a lovat,annál többet fog járni,pici köhögés,nagy kezelés,pici taknyosság nagy gyógyszerköltség stb.. Az állatorvosokat kár volt belekeverd,bár az ilyen madarakon jól megélnek..
2016. nov. 19. 19:04
 13/14 anonim ***** válasza:
Szóval szerinted a cikk írója, és az állatorvos idióták, és csak te tudod hogyan kell lovat tartani, csak te csinálod jól. Értem. Mesélj még!
2016. nov. 20. 19:47
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az embernek 20 fok körül ideális. A lónak 10 fok körül. Ez ezt jelenti, hogy 9 fokban baromira nem kell rá takaró, legfeljebb ha lenyírtad a szőrét.

A jégesőben emg nem kell kiállítani a semmi közepére, pont ezért van fedett beálló. Én nem tudom, te iylen ménest ismersz, amiket én ismerek, ott még a 24 éves öreg sem köhög/taknyos, pedig télen-nyáron kint vannak, max estére mennek be, ha tényleg nagyon durva az idő.

De voltak lovak, amik tényleg köhögtek, sőt, durván kehesek voltak - igazság szerint mindegyik bokszos tartásból került át oda. Ettől még persze a bokszos az igazi, a ló egyedfejlődése is arra specializálódott, hogy sokáig, lehetőleg 23 órán át egyhelyben álljanak, a maradékban pedig teljes koncntráció mellett komoly sportteljesítményt produkáljanak. Csakugyan.

Mindig öröm a megalapozott, mindenki hülye csak én vgyok helikopter véleményeket olvasni. Mert szükségszerű, hogy egy dologhoz nem létezhet több jó megvlósítás, járható út. Csak az az egy, amit te kitaláltál. HUHH.

2016. nov. 21. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!