Shetlandi és az esőtakaró?
A polárbélés csak jó ,legalább melegen tartja.
Off ez nem lótartás,ez csak lótárolás ..
Mindenképpen polár. Remélem valami beállója azért csak van.
Amúgy nem értem minek neked ló, ha heti egyszer kinézel rá, hogy vajon él-e még? Akkor már inkább add el olyan helyre, ahol a hasonló méretű fajtársaival lehet, sokkal jobb lesz neki.
Van beállója! A karámjának a háromnegyede fedett! Ennek ellenére folyamatosan szétázik...
(Külföldön élek, és ahol él most lovardában ott él már 19 éve. 6 éve "kaptam" meg őt azért mert én törődtem vele a legtöbbet és végül a "legjobb barátom" lett.) Tudni kéne mások sztoriát mielött elitélik az embert :)
Ha megfelelően van takarmányozva, akkor nem kell külön takarókkal fűteni, hacsak nem soványodik le, és/vagy kezd szellős, hosszú bundát növeszteni a vastag, tömött helyett.
Ha van válsztási lehetősége, és inkább megázik, én az esőtakarót is baormságnak tartom, pláne úgy, hogy folyamatosan rajta legyen (?), igazság szerint le is fogja ő azt szedni magáról valószínűleg elég hamar.
"a lovak szőre, ahogy télen megnő, alkalmas lesz arra, hogy benntartsa a bundában a levegőt, amelyet a testük felmelegít, így fűtik saját magukat egy zárt rendszerben. Amennyiben úgy döntesz, hogy takarózni fogod a lovadat, ezt a mechanizmust meggátolod, hiszen nem nő elég nagyra ahhoz a szőre, hogy ezt produkálhassa – így mindig kompenzálnod kell ezt. Bizonyos körülmények között ezért egy takarózott ló jobban fázhat, mint egy nem takarózott – amennyiben rosszul illeszkedő, vagy nem elég vastag takarója van."
Ezt egy cikkből másoltam ki. Itt az egész cikk ha érdekel.
Fura lovaitok vannak, mert az én póniaim nem mennek be a helyükre. A beállójukba (szélvédett, 3 fal + tető) csak addig mennek be, amíg esznek, mert itt etetem őket. Ahogy elfogy a széna, vagy megunják kimennek, nem csak novemberben, de januárban a legmoslékabb időben is.
Ahány pónis ismerősömmel beszélek a témáról, minenkinél ez a helyzet.
A sportló más, de itt Shetland póniról van szó.
Nem kell takaró, ha nem verik el a beállóból a többiek.(ha nem engedi be a többi ló akkor megint ott tartunk, hogy nem takaró a megoldás) Ha nekem nem hiszel, beszélj az állatorvosotokkal, majd ő megmondja mekkora baromság.
Úgy gondolom ahogy az utolsó, függetlenül a lepontozástól. A lovam jól van amúgy, köszönöm, több mint tíz éve van kint, a társaival együtt, egyik sem kapott tüdőgyulladást, pedig sokszor nem mennek be a tető alá, holott van nekik.
Az idős lóra amúgy lehet, hogy kell takaró, de ezt a lovon fogod látni! Ha lefogy, hidegben remeg, vacog, vagy hosszú, szellős és nem tömött szőrt növeszt, az baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!