Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Elvisz, nehézfejű mit tegyek...

Elvisz, nehézfejű mit tegyek vele?

Figyelt kérdés

Gyakorlati tanácsokat kérek bánásmód terén metrt az etetèse rendben van. Szóvalcsak terepre járunk lipicai lovammal csak mi ketten egy részen aszfaltos forgalmas úton..

A lovam fél a nagyautóktól vonattól, gyors és élénk színű kocsiktól...

Mindig menne futna... alig birom lépésre fogni. Minél többet dolgoztatom annál jobban megy. Fáradhatatlan. Tapasztaltabbakat is kérdeztem, azt mondták hogy ilyen egy fiatal életerős ló.

Az aszfaltos részen igyekszem lépésre fogni de mint írtam ez mission impossible sokszor és üget is.

Mikor kiérünk a földutakra akkor engedem vágtába de amikor egyszer elengedtem alig birom megfogni..őrült galoppba kezd elmegy az esze és galoppozik mint álat...

amúgy itthon jólnevelt rendes ló figyelmes és okos.

De ilyenkor megőrül mintha ott se lennék... pedig próbáltam szépen csúnyán gyengéden és durván leállítani de lehetetlen.

Feszítőszablát is próbáltam már de még azzal se törődik a drága.. Azt ne is említsem hogyha más lóval pl lovaskocsissal talizunk akkor is kezelhetetlen.. karámos munkára nincs lehetőségem... én vagyok a ló meg a terep.. na erre varrjatok valami gombot.

2016. nov. 11. 17:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Kivezeted kézen terepre, ott futószárazod egy kicsit, megtanulsz kézen dolgozni vele, hogy értse is, hogy mit akarsz, rád figyeljen, hajlítod, lépés-állj átmenetek, combra engedések, legelteted, sétálgattok. És körön dolgozol vele. Nem mész egyenest, körön lépésben, ügetésben csinálsz átmeneteket állj, lépés és ügetés között, minden körben legalább egyet, félfelvételből legalább négyet-ötöt. Nem vágtázol vele addig, amíg 100%-ig nincs kontroll alatt, ha hetekig tart, akkor hetekig. Mindezt csikózablával. Ha nem megy, kiviszel valakit aki futószáron tartja és úgy csinálod a fentieket, aztán hazasétáltok és ezt minden egyes nap...addig, amíg meg nem nyugszik és rá nem jön, hogy a világ nem a rohanásból áll.
2016. nov. 13. 10:08
 12/16 A kérdező kommentje:

Ez mind szép és jó lenne viszont a ló nem csak akkor rohan ha rajta ülök..terepen mondig rohanós bolond.. fogatba is volt már és ott is.

Multkorában lekellett szálljak a kengyelszíjat megigazítani terepen és majdnem elszaladt.

Szerintem elszaladna simán és földről aztán pláne nem fogom meg... én 60 ő meg cirka 600 kg...Ha úgy fogom vissza a hátáról hogy két kézzel teljes erőből húzom vissza és tojik rá hát akkor mellőlle csikózablával?? Esélyem se lenne...

2016. nov. 13. 15:21
 13/16 A kérdező kommentje:

Hogy fognám meg utána...?

Ha a forgalmas részen fut el akkor el is üthetik balesetet okozhat... ha kinn akkor világgáfut?

Beleakad a felszerelésbe s kitöri a lábát...

2016. nov. 13. 15:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Neked mindemn megoldásra van egy problémád. Menthetetlen vagy
2016. nov. 13. 17:53
 15/16 A kérdező kommentje:

Nem én :D Ezekre a megoldásokra már én is mind gondoltam viszont mind elvetésre került bizonyos okokból...

Ha per pill nem áll rendelkezésemre megfelelő talajú karám sem, nemhogy körkarám mert ugye a join uphoz az kell akkor ez ellen nincs mit tegyek ez van.

Ha egyszer a hátáról alig tudom megfogni hogy a fenébe fogom meg a földről a megközelítőleg 170cm marmagas és nagyjából 600kgos lovat?

Más egyéb volt talán?

Gyakorlati tanácsok kellenek. És ha találtam volna megoldást nem ide írogatnék. De ráérek a lovak rendben vannak ezért tettem egy próbát. Ide általában unatkozó emberek járnak. Az unalom kreativitást szül, gondolkodásra késztet, gondoltam én is hátha valakinek támad valami ötlete. És nem rosszak sőt... csak kivitelezhetetlenek és ez nem miattam van hanem mert abszurdum kivitelezni őket. Jónak jó ötletek de nem ebben az esetben nem ennél a lónál. Továbbra is nyitott a kérdés.. adott a terep ami egy részen aszfaltozott forgalmas utána pedig korlátlan mező, földút erdőút meg amit akarsz.., egy kissé' energiában tulbuzgò fiatal menős lóállat aki amúgy nagyon rendes csak ha menni kell akkor ő aztán megy meg ha nem kell akkoris ezutóbbi a problematika forrása... Ja és egy biztos ülésű lovas aki szereti a gyorsiramot meg a vágtát de azért a kontrollt is szeretné a magáénak tudni és bizalom ide oda nem akarja egy elvetemült lóállat mániákus rohangásznivágyására bízni magát egyedül terepen

2016. nov. 14. 20:59
 16/16 d.tamas válasza:

".Ha úgy fogom vissza a hátáról hogy két kézzel teljes erőből húzom vissza és tojik rá"

Ne húzd vissza, hanem ránts be neki többször egymás után.

Én először szólok neki, ha nem lassít, akkor többször berántok neki, ha akkor sem lassít, akkor felváltva húzom a gyorsan a kantárszárat, úgy senki sem tud szaladni, ha rázza a fejét.

Ha meg megunta a vágtázást, és lassítani akar, akkor meg én nem hagyom neki, és még azért is vágtatok vele tovább, nehogy az legyen amit ő akar.

Amúgy itt látható a videó felétől: https://www.youtube.com/watch?v=QmqZqJfSLU4

2016. nov. 29. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!