Lovasok! Nem tudom, hogy hogyan tanulhatnám meg a vágtát?
Ne érezd magad ügyetlennek. Nem (Te) vagy az.
Ez így nem a lovaglás megtanulásának az útja.
3. órán futószár nélkül?????????? azta p*csa! fél év után lehet lekerülni általában, én ügyi voltam és 4 hónap alatt kb.
De harmadik óra???????????? o.O igaza van az elsőnek!
Már nem azért, de ennek az oktatónak megnézném, hogy egyáltalán van-e valamilyen szakképesítése. Tudom a papír nem minden, de a későbbiekben a megléte vagy nem léte igen fontos lehet.
10.óra vágtával csakis futószáron jöhet szóba nem szabadon. Ez igen csak szakmaiatlan. A másik, hogy általában a lovardák és az edzők kijelentik, hogy mindenki saját felelősségére lovagol, 18 éven aluli írásos szülői nyilatkozattal. Igen ám,de az edző felelős a te testi épségedért és hogy a tudásodnak megfelelő lovat adjon alád és a tudásodnak megfelelő feladatot adjon neked. A lovas élete nem játék!!!
Ezt az oktatót nagy ívben kerüld, mert egyszer még megöl. Már a törés is súlyos sérülésnek számít, a lovardának ilyen esetben jegyzőkönyvet kell készítenie, mert ha netán maradandó sérülésed lesz, akkor simán perre lehetne menni (és itt jön képbe az oktató képesítése). Ha jófejek a szüleid talán nem tiltanak el a lovaglástól egy kókler miatt.
Hogyan tanulj meg vágtázni? Először is épülj fel, aztán keress egy olyan oktatót vagy lovardát,aki addig le nem vesz futószárról, míg kengyel és kapaszkodás nélkül nem ülsz biztosan mindhárom jármódban.És akkor majd elkezdhetsz szabadon lovaglászni, meg vágtázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!