Miért nem tudom magam megtartani rendesen vágtába?
Elmaradsz a nyeregtörlésben az ütemtől, gondolom én.
Ki mondta, hogy szorítanod kell? Amíg az ember tanul lovagolni, ha szorít, akkor ki is emelkedik a kerekebbik fele, márpedig épp az ellenkezője a cél...
Hátradőlni mihez képest? Előredőlt állapothoz képest? Mert a függőlegeshez képest sose - pontosabban egy láthatatlan mértéknyit majd akkor, ha saját magad állítod meg a lovat..
Kedves kérdező, szerintem az első válaszoló jól mondja.
Először is szerintem jobb lenne átnézni az alapokat újra, voltizshevederrel. Nem hinnéd, de rengeteget segít. Jó, persze, az első 3 lovaglás koncentrációt igényel, de ha megszokod a helyes ülést, akkor simán fog menni a vágta.
Szerintem a tanügetés tökéletes gyakorlat erre. Kellemetlen, pattogós az elején, de megtanulod, hogy csak úgy lesz tűrhető, hogyha beleülsz. És ha ezek után jön a vágta, az már mennyország lesz. Kényelmes, lendületes jármód.
Sajnos én csak ezeket tudom ajánlani, én hamar ráéreztem a ritmusára a dolognak.
További sok sikert! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!