Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Melyik kesztyűt javasolnátok...

Melyik kesztyűt javasolnátok lovagláshoz? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Elég érzékeny és izzadós a kezem, ezért akkor is igénylem a kesztyűt, amikor olyan lóval megyek, aki nem "veszekszik" a szárral. Több fajtát néztem ki, eredetileg arra gondoltam, hogy 2 párt veszek, egy teljesen egyszerűt, mint pl ez: [link] vagy ez: [link]

amit akkor használnék, ha olyan lovon ülök, akihez nem szükséges, csak a kezem védelmében venném fel. Vagy szerintetek ez hülyeség, és vegyek egy jobb kesztyűt, amit használok minden lóhoz?

2016. júl. 4. 18:47
 1/9 A kérdező kommentje:

Szóval veszek egyet a fentiek közül és egy ilyesmit: [link]

a Decathlonosok között nézegettem még pl ezt: [link] de erre azt írják, hogy nagy melegben nem ajánlott viselni.

esetleg ezt: [link]

ti milyen kesztyűt preferáltok?

2016. júl. 4. 18:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem szintén ilyen baromi érzékeny a bőröm, úgyhogy átérzem a problémádat. :) Milyen gyakran lovagolsz? Amiket a kérdésben linkeltél, azokat én személyes tapasztalatok alapján gyengének találom és heti 1-2 lovagláshoz még csak-csak elmennek de hát... Amúgy is hamar kiszakadnak. Amiben már van bőr, az jobbnak tűnik. Én igazából a Roeckl kesztyűit ajánlom, nagyon jó minőségűek, kényelmesek. Igen, az áruk valóban húzós lehet, de nekem az első ilyen kesztyűm 2 évig bírta (és még mindig lehetne használni!), sajnos azonban már nagyon kopott és egy kicsi szakadás van rajta. De hozzátenném, hogy napi rendszerességgel használtam! Ennek fényében pedig abszolút nem találom drágának, megéri az árát. Viszont ha nem lovagolsz annyira sokat, akkor nem feltétlenül van értelme, de ez attól is függ persze, hogy mennyit vagy hajlandó kiadni érte.:)
2016. júl. 4. 19:52
 3/9 A kérdező kommentje:

Most heti 2-3 alkalom, de alapvetően arra törekszem, hogy minél gyakrabban tudjak járni. Hajnaldó vagyok rá többet áldozni, mert tudom, hogy ami minőségibb, az tartósabb. Meg ha folyamatosan kell cserélgetnem pl a kesztyűmet, mert kiszakad, akkor rövid időn belül ugyanott leszek, mintha vennék egy drágábbat..

Te a helyemben bespájzolnál 2 pár kesztyűre, vagy tök fölösleges, és inkább vegyek egy jót, ami nem szakad le a kezemről 2 hónap után?

(Mondjuk télre úgyis kell egy melegebb kesztyű.. :D úgyhogy 2 ígyis-úgyis lesz.. )

2016. júl. 4. 21:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Úgy értve 2 párra, hogy egy gyengébb "épp csak a kezemen van valami, hogy védjen" meg egy jobb típusra, ami egy erősebb lóhoz kell.
2016. júl. 4. 21:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyelőre egy párat vennék, egy jót.
2016. júl. 4. 22:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem van egy vékonyabb decathlonos, ilyen melegben nagyon szeretem, télire egy polár, plusz ha tudom, hogy veszekedős lóvak megyek, vagy terepre, akkor van egy drágább, de bőr alsó-szőtt felsős kesztyűm.

NEkem ezek így beváltak, de én csak heti kétszer tudok most elmenni lovagolni, ahhoz ez így elég.

2016. júl. 5. 08:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, én egy jobb fajtát vennék akkor. Én személy szerint vastagabb kesztyűt télre istállómunkához használtam, lovagláshoz csak néha, de igazából nekem közben nem szokott fázni a kezem.
2016. júl. 5. 14:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Az első két fajta(amik a kérdésben vannak említve) nagyon rosszak, pár használat után szétszakad, mehet a kukába. Most nekem Decathlon Pro'Lether van, nagyon szeretem, tartós és szellőzik :) én ezt ajánlom mert nem fog egyhamar tönkremenni, de ha kicsit többet is tudnál rá áldozni, akkor Roeckl-t vennék :) 10000Ft, nézz utána!
2016. júl. 7. 22:33
 9/9 A kérdező kommentje:

Roeckl-t vettem végül :)

agyaltam sokat, hogy a Pro'Leather legyen e, de sokan javasolták a Roeckl-t, úgyhogy végül arra esett a választás.

2016. júl. 8. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!