Sajnálom megütni a lovakat (utána órákig bűntudatom van), inkább adjam el?
Nem tudom kik voltak azok akik azt tanácsolták, hogy olyan nagyot üss a lóra, de nem normálisak, az biztos. Volt már szerencsém olyan lóhoz, akit a gazdája rendszeresen vert pálcával, és apaljáraton tündéri egy jószág volt, de ha pálca került a közelébe teljesen bepánikolt szegény.
A lényeg, hogy a ló érezze, hogy te vagy a főnök és nem pedig ő, ezt pedig ne fogod tudni esztelen veréssel elérni, és ahogy olvasom, nem is nagyon akarod, ami becsülendő dolog. Viszont néha valóban nem árt egy-egy orralegyintés, ha harapni akar. Nem tudom mennyire vagy tapasztalt lovas, és hogy hol tartod a lovadat, de ha nincs megfelelő tapasztalatod, akkor ajánlom hogy keress fel egy edzőt. Sok sikert.
Kis korom óta sokat voltam lovak közelében (aztán kihagytam egy 9 évet lovak nélkül), és most megint rendszeresen járok lovagolni is, és lovardába is dolgozni. Tudom hogy fontos a következetesség, csak akkor kell büntetni, mikor rosszat csinál (3 másodpercen belül maximum)..csak ugye a lovardai lovaknak 1-1 legyintés elég szokott lenni, ha nagyon muszáj, meg velük napi szinten évek óta ugye foglalkozik ember, mondhatni kezesek. Na most ez a kis jószág más eset, és nem elég neki 1-1 legyintés, kész felvenni a harcot. De nyilván a végén nem én fogok nyerni, ha leállok vele...Meg amúgy sincs kedvem küzdeni egy lóval, akivel a célom az lenne, hogy bízzon bennem, és ne féljen tőlem.
Karámban van tartva egyedül, szénát kap enni (néha alma-répa, zöldség). Futószárazását elkezdtem apránként, ott aránylag szépen megy, de néha befordul ott is és felém csíp a szájával... Nem szoktam meghátrálni, sőt inkább meglököm kifelé, hogy menjen vissza a körre (de nem nagyon hatja meg, pár kör után megint megpróbálja..). Sajnos nincs más ló, akivel tarthatom, mert ugye méncsikó, így összeengedni nagyon nem akarja senki a saját lovaival, ahol szocializálódhatna...az meg hogy boxban álljon egyedül nem változtat a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!