Pónit mennyivel könnyebb tartani, mint lovat? Többet teljesítenek a méretükhöz képest a pónik? Mi ez a póni mánia?
Figyelt kérdés
2016. jún. 10. 16:38
1/9 anonim válasza:
Múltkor én is megkérdeztem, de a legnormálisabb válasz ez volt "Mert cuki" mindenki más annyit reagált, hogy kevés helyet foglal, meg kisebbek az igények :D röhögtem is...
2/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem olcsóbb a póni tartása! Talán többet eszik mint egy nagy és ezt nem viccből mondom. A pónik amilyen kicsik olyan sokat esznek.
Ugyanannyi időt és foglalkozást igényelnek. Ugyanúgy kell fizetni az állatorvost a kovacsot stb.
A lényeg mire használnad? A shetik meg hozzájuk hasonló "díszállatok" konkrétan picigyerekek lovagoltatasán kivül semmire se jók. Max társlónak vagy simogatóba :D
A sportpónik már más kategória de szerintem azt se érdemes tartani. Ugyanannyiért mar tart az ember egy nagylovat :)
Ez az én alláspontom.
3/9 anonim válasza:
Ha bértartásba van tök mindegy h póni vagy nagy ló meg h mennyit eszik . A pónira is ugyanazt ki kell fizetni mint a nagy lóra,az állatorvos ugyanúgy lerabol akkor is ha shetlandim van meg akkor is ha oldenburgim. Egy iskolapóniért elkérnek 2-300 ezreket ,ugyanezért már rendes nagy lovat is lehet kapni. A pónik haszontalanok,és nehéz agyúak,sokkal nehezebb velük dolgozni,mint egy nagy lóval általában. Nem teljesít többet,nem könnyebb tartani,ugyanúgy ganézni kell,ugyanúgy viszi a pénzt,csak pár félős embert megnyugtat az a közhely h "nem esel róla akkorát" .Nem tudják h még nagyobbat esel róla mint az 170 centis telivérről..
4/9 anonim válasza:
Azért, mert az elsőlovasok, jellemzően fiatal lánykák azt gondolják, hogy a lovat megvenni nehéz, meg hát a pűni kevesebbet is eszik, elfér éppen a disznóólban is, meg a hátsűkertben, szóval összekaparnak 50-60-70 ezer Ft-ot és lehet egy saját lovuk. Csakhogy a póni is megsérül és megbetegszik és semmivel nem lesz olcsóbb a kólikaműtétje sem, mint egy lóé. Plusz hamar kinövi, nagyon ritka a normálisan belovagolt póni (ami általában drágább, mint egy átlag hobbiló) és felszerelést, pl jól illeszkedő nyerget találni rá is rémálom. Szóval szerintem még macerásabb is, mint egy nagyló.
5/9 anonim válasza:
Nekünk van a kertben póni és csak kerítést csináltatni neki, az volt egy százas, akkor ott van a napi 2x széna adagja, a jutalom falatok, plussz még az elején venni kellett lóápolási eszközöket: Keféket, fésűt, patakaparót, futószárat. Én nagyon imádom, nagyon jó házőrző, mindig nyerít, ha jött valaki a ház közelébe. És igen, jó azért is tartani, MERT CUKI♥ :)
6/9 anonim válasza:
Ez a baj a hozzáállásunkkal. Az utánpótlás lovasoknak nagyon nagy szükségük lenne egy kiforrott póni versenyrendszerre. Nézzétek meg ausztriában vagy németországban a gyerekek sportpónin kezdenek el versenyezni, nemzetközi szinten is. Mi meg már a pici gyerekeket felcsapjuk az óriás lovakra....
7/9 kunsági válasza:
Kérdésed alapján nem vagy gyakorlott lovas,azt ajánlom ne vegyél.Ha gyerek mellé szeretnél pónit és nem értesz hozzá úgy elszemtelenedhet,hogy nemfogtok vele bírni,veszélyessé is válhat a gyerek meg egy életre elbátortalanodik a lovaglástól.Inkább ajánlom a hucult,kis ló ,és jóindulatú,ráadásúl magyar fajta.
8/9 anonim válasza:
Szerintem a pónik szeszélyesebbek, kiszámíthatatlanabbak, mint a lovak.
Nagyon aranyosak, nem vitás, de szerintem nehezebb tanítani őket.
9/9 anonim válasza:
A póni praktikus. Az erkélyen is könnyebben elfér mint egy nagy ló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!