Hogyan tanítsam meg egy vad/ijedős csikót feladni a hátsó lábát (pl. patakaparáshoz)?
Figyelt kérdés
Most 2 éves, és már nem olyan pici... el szeretném kerülni az esetleges rúgásokat. Próbáljam először valami más tárggyal megérinteni a lábát, hogy lássam a reakcióját? Az első lábait fel tudom emelni, de a hátsót nem merem, mert nem tudja mit akarok, és volt már rá példa, hogy pucolás közben kirúgott oldalra (minden előjelzés nélkül) :S2016. jún. 9. 19:28
1/2 anonim válasza:
1.Én pár hetes korától szoktattam mind a négy lába felemeléséhez. Nem szabad eddig halasztani.
2. 2 éves koráig soha nem volt megkörmözve?? Soha nem volt ellenőrizve, szabályozva a pataja szakértő kovacs által??
3. Hívj segítséget. Hozzáértő lovász vagy kovács tud majd segíteni.
4. Egy jó tanacs esetleg kipróbálhatod: puha vezetőszárral vagy kötéllel vagy akármi hasonlóval lóbáld nagyon lazán a lovat mindenhol először a hátán majd a hatsó lábán. Ha nyugisan tűri akkor lazán simogatva kedves hanggal szépen fentről lefele haladva vedd fel a lábát
Ha nem jartál sikerrel az egyik ember zabbal etesse kézből lagy hangon beszélve neki te meg ugyanígy fentrol lefele simogatva probald felvenni.
2/2 A kérdező kommentje:
Nem nálam volt a ló...sajnos nagyon rossz körülmények közül hoztam el, egy közterületen egy fához volt kötve egész életében (sokszor vize se volt). Megsajnáltam. Köszi a tanácsokat! :)
2016. jún. 10. 12:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!