Hogy tanítsam meg a lovamnak, bogy füttyszóra lassitson, vágtából visszatérjen ügetésbe, ügetésből lépésbe?
Mikor felveszed a lovat fütyülj közben.
Én ezeknek a futószáron való megtanítását preferálom, de bárhogy is nagyon figyelj rá, hogy minden egyes felvételnél ugyanúgy fütyülj és ne felejtsd el soha a füttyszót mert úgy nem fogja megtanulni.
Ha a hátán ülsz, nem illik fütyülni a lóra.... :D
Mellesleg a lovat a magas, ideges hangok alapban irritálják, idegesítik, a mély, nyugodt hangok pedig nyugtatják. Szóval mindebből kiindulva nem túl ésszerű erre tanítani a lovat, hacsak nincs fordítva bekötve.
Ismerjük a mondást: olyan a ló, amilyen a gazdája!
Futószárazd sokat, akkor reagálni fog a hangodra. Ha csak lovagolni akarod, akkor a felvételek mellé add a hangsegítséget. Bár, ha a felvételek mennek, nem tudom minek a hang, de ezt te tudod.
Van egy ló, akin soha nem ültem, de rengeteget dolgoztunk együtt, míg gyerekek ültek rajta. A legmeglepőbb az volt, mikor elindult a gyerekkel terepen vágtában, nem tudta felvenni, de a hangomra lassított, és onnan a gyerkőc is megoldotta.
Össze kell szokni, ismerjétek meg egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!