Vannak ritka keverék lovak, a világon?
Csak kevés olyan lófajta van, amit fajtatisztán tenyésztenek (pl. az arab telivér, az izlandi, az andalúz), és/vagy zárt a méneskönyvük. A legtöbb fajta eleve keverék, és egymással is rendszeresen keresztezik őket, mint pl. a sportlófajták. Még az angol telivér is több fajtából állt össze, bár ma már zárt méneskönyvű fajta.
Aztán vannak használati típusok, amik nem számítanak fajtának, csak bizonyos tulajdonságok szerint tenyésztik őket. Ilyenek a színre tenyésztett fajták (ahol egy bizonyos szín a tenyészcél, függetlenül a szaporítani kívánt lovak származásától, fajtájától, testalkatától stb., ilyen pl. a palomino, a pinto, és a típusban való elismerés is szín alapján történik), vagy a vadászlovak (hunter), a póló póni.
Szóval nagyon új fajtát, főleg igazán különlegeset, nem nagyon lehet kitalálni a lovak világában, akármit is keresztezel akármivel.
Szóval nem tudom, mire gondolsz?
Hispano-arabe, araappaloosa, zorse, arab-quarter, baroque pinto, fríz x angol tv, desert norman horse, ...
Sok erdekes van, de nem tudom, hogy mindegyik keresztezes elfogadott-e.
Ha jól tudom, lehet angol telivérrel tenyészteni egy sportlovat hogy feljavítsd, és a csikó nem fog keveréknek számítani.
(ezt hallottam, de ha orbitális baromság akkor valaki javítson ki)
A kutyák elég változatosak ahhoz, hogy érdekes kölykeik szülessenek.
Ló és ló között viszont nincsenek akkora küllemi eltérések, hogy olyan látványos legyen a végeredmény.
Hirtelen egy jól sikerült Marwari-Göndör keveréket tudok megnevezni, ami érdekes lehet
Igen, vannak. Pl. A huculok. Ôsi
Kistemretû, àzsisi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!