Kezdo lovasnak mekkira palca?
Attól még, hogy szabadon lovagolsz nem kell feltétlenül pálca, egy jól idomított és eggyüttműködő iskolalovon fogsz gondolom ülni, nagy valószínűséggel nem is lesz rá szügséged. Szerintem először próbáld ki azokat, amik a lovardában vannak, így kitapasztalod majd melyik az a hossz, ami számodra a legkönyebben kezelhető. Én például kifejezetten nem szeretm a hosszabb (díjlovagló) pálcát, nekem valahogy soha nem álltkézre és hoppilovasként szerencsére nincs is rá szügségem. :D Nekem is decathlonos pálcám van, a legegyszerűbb fajta és nekem tökéletesen bevált.
A rövidebb pálcával nem is tudsz a ló farára csapni, csak akkor ha egy kézbe veszed a szárakat, ami szerintem még így a legelső egyedül lovaglásod alkalmával nem hinném, hogy bekövetkezik. Szóval a lapockáján használd, de szerintem mivel a pálca a csizmasegítség kiegészítése, jobb ha a csizmád mellé csapsz vele.
A csuklópánt terepen hasznos, mert nem esik ki a kezedből a pálca, viszont pályára felesleges, mivel kézváltásnál úgyis cserélgetni kell.
Szerintem a 65cm-es jó lesz neked.
Koszi
Hat azert kell mivel ha olyan napja van a pacinak oda kell azert csipni neki. Nem agyonverni kell termeszetesen. Meg hat a gyengusz labamnak jol jon egy kis segitseg
Én inkább egy hosszút ajánlanék, jobban kézre esik és könnyen tudod ott használni, ahol kell, a csizmád mögött.
A lapockára adott csípés lehet egy jelzés a lónak, de a csizmasegítséghez nem sok köze van.
Köszönöm a válaszokaT!
EZ A VIDEÓ NAGYON JÓ, EZT IS KÖSZI :)
amúgy nem olyan gyenge a lábam, csak néha tesin amikor túlzás nélkül 5 km -t futunk akkor azért nem tudok vele túl sok erőt kifejteni :)
de majd edzek rá, meg vádlira és hasizomra is :)
Na ez a beszed...ezt mar szeretem ezt a hozzaallast kerdezo :")
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!