Miért habzik a lovak szája nagyobb terhelés után?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 6. 23:21
3/12 anonim válasza:
Elárulom: Az emberé is, ha igazán nagy tartós megterhelés éri, és terhelhetőségi határához ér a szervezet!
4/12 anonim válasza:
Egyrészt izzadás, másrészt próbálj úgy rohangálni sokáig, hogy egy jókora vasdarab van a szádban, és valaki rángatja a fejedet. Így nem tudod lenyelni a termelődő nyálat és az ki fog folyni a szádból! Kemény munkánál meg föl is habzik.
5/12 anonim válasza:
Megfelelően lovagolt lónál, -amikor teljesen "átengedő", azaz hatékonyan reagál a segítségekre, elengedetten, lengő háttal dolgozik- tarkóból is "lazul". Ilyenkor a fültő alatti nyálmirigyekből a nyál a szájüregbe kerül, amit itt a zablával játszva habosodik.
Persze egy halálra hajszolt ló szájhabzása már más kérdés...
6/12 anonim válasza:
Nem tudom, miért szavaztátok le az előttem lévő válaszolót, mert ő mondott helyes választ, a többi nem igazán... Minél átengedőbb, és jól dolgozik a ló, annál jobban figyel, és ennek következtében (is) "nyáladzik".
7/12 anonim válasza:
Igen, ahogy támaszkodik a ló a nyálmirigyeiben megindul a nyáltermelés. Díjlovas versenyeken még jó pontnak is veszik, ha habzik a szája.
8/12 anonim válasza:
Olvastam itt néhány okos embert az elején -_-"
Tisztázzuk.
Ha a ló szája habzik, az azt jelenti, hogy jó a lovas keze, a ló rendesen tud támaszkodni a szárra, zablára, ezért nagyobb nyál, hab termelődik a szájában.
9/12 anonim válasza:
Ha te kifáradsz, miért lihegsz??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!