Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Első lónak milyen fajtát...

Első lónak milyen fajtát ajánlatok?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, és már tudok minden járó módot. Nyugodtabb fajtát szeretnék amivel nem kell mindig azon aggódnom, hogy valami történni fog lovaglás közben(bakkol, vagy valami). És nem tól magas, mert alacsony vagyok. Tudnátok segíteni?

#ló #ló fajták #elsó ló
2016. márc. 18. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk valami póni fajtát esetleg, a Fell póni és a Gipsy Vanner erre tökéletesen alkalmas állítólag.
2016. márc. 18. 17:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Saját ló megfelelő ellátásához azért ennél több kell, hogy tudsz minden jármódban lovagolni (nem járó mód). És a különböző fajtákon belül is vannak pörgősebb és nyugodtabb lovak. Hiába veszel egy látszólag nyugodt lovat, az is ugyanúgy megugrik vagy bakolni fog, ha megijed valamitől.
2016. márc. 18. 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:

A világon semmi értelme nincs fajtára leszűkíteni egy hobbira használandó első ló fajtáját.

Legyen legalább 6 éves, jól képzett, legyen tapasztalata kezdőkkel, legyen türelmes, nyúzható, alapvetően nyugodt. Emellett a legfontosabbak: legyen egészséges, tetszen neked és ki tudjátok fizetni. A világ összes lófajtájában találni fogsz ilyen lovat, nem a fajtán fog múlni.

Viszont amennyire oda lehet készíteni egy lovat, pont ugyan úgy el is lehet lovagolni, elkapatni néhány hét leforgása alatt. Neked még úgyis oktatásra lesz szükséged, de legalább veheted az órákat a saját lovadon.

2016. márc. 18. 20:19
 4/6 anonim ***** válasza:
24%
Vegyél nyers Telivért,vagy szabolcsból kupeclovat,akkor legalább nem teszel fel még egy ilyen hülye kérdést.
2016. márc. 19. 06:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Legyen egy jó edződ. Ha ez megvan, onnantól ő tud segíteni, hogy közösen kiválasszátok a neked megfelelő lovat. A jó lónak amúgy se színe, se fajtája - telivérek között is akad iszonyatosan nyugodt gyerekló, és hidegvérűből is láttam már olyat, ami szinte kezelhetetlenül ijedős volt, pedig soha senki nem bántotta, a gazdája többi lova teljesen normális is volt, stb.

Olyan ló viszont nincs, hogy nem bakol, vagy valami. Egy sját lóval csak te foglalkozol, csak te lovagolod, és a nem megfelelő mennyiségű vagy minőségű (!) mozgatásnak mindig megvan a jussa.

Arról nem írtál, mire kéne a ló, mert hobbizgatni én bátran ajánlom a hucult, igénytelen, szívós, masszív jószágok, de például ha ugrani akarsz később, akkor már inkább más fajtákban érdemes gondolkodnod.

2016. márc. 19. 22:58
 6/6 anonim válasza:
Én fjordot ajánlok, nagyon szelídek és barátságosak. :) Tapasztalatból tudom. ;)
2016. aug. 10. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!