Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan álljak hozzá? Mit...

Hogyan álljak hozzá? Mit szabad és mire figyeljek? 5 éves, csődör

Figyelt kérdés
Van egy 5 éves csődör póni a szomszédban és mivel világéletében egyedül volt ezért kicsit nyeszlett és inkább hasonlít egy 2. 3 éves csikóra. Megszeretném majd venni később ha eljutunk a belovaglásig. Eléggé félénk, de nagyon okos és gyorsan tanul. Vezethető kiköthető, pucolható, lábait adja. Sosem foglalkoztak vele rendesen, én most álltam neki. A "kötéltől nem kell félni" a jelenlegi lecke. Miket csináljak vele, hogy haladjunk? Mi legyen a sorrend? Nemsokára lesz körkarámunk és ha már nem fél a kötéltől, akkor Parelli 7 játékozunk. Köszönöm a segítséget. Kioktatást is várok, nem veszem magamra, érdekel minden vélemény! :)

2016. márc. 9. 19:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ménesgazd. Remek. Nem egyet látok npi szinten, nem bíznám rájuk a lovam, de ebbe ne menjünk bele, nem az ő hibájuk. z első linket viszont értelmezni se tudom, szerintem eddig nem arról volt szó, hogy hogyn képezzük ki lovat, vagy mikor, hanem hogy csikó-e még az az 5 éves ló. Szerintem az, ennek a második link sem mondott ellent igazság szerint...
2016. márc. 15. 00:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Ez a vita már unalmas számomra nem kellene általánositani. Mind a 2 linkben benne van mitöl lehet és kell egy lóvat belovagolni és meddig csikó a csikó. A Kérdezönek sok szerencsét kívánok de semmi féle képpen ne egyedül fogjon hozzá. 15 éve lovaglok és 10 éve belovaglok külföldön de ez nem felvágás ha nem tapasztalat miat írom. Tudom mikor mit kell elkezdeni egy csikónál ,hogy a belovaglás a lehetö legkevesebb stresszt okoza a lonak és lovasnak egyaránt. Rosszul belovagolt lovat még sosem adtam ki a kezemközül. Ennyi....
2016. márc. 15. 10:09
 13/14 anonim ***** válasza:
"Mind a 2 linkben benne van mitöl lehet és kell egy lóvat belovagolni" - szerintem erről csk te beszéltél eddig is például, én sehol sem írtam, hogy az a szabvány, az elfogadott, sőt követendő, ha a lovat 6-16 éves kora között lovagolnak be, vagy még később, mert úgy a tuti...
2016. márc. 15. 21:11
 14/14 A kérdező kommentje:
Hat az lett a tortenet, hogy fejberugott, meg nem jon ki a bokszbol, szerintem munka undoros szegeny. Nem azt mondom hogy megijedtem tole, de most fogok erettsegizni es nincs ra 1 oram napi szinten. Es fel ora mire felrakom ra kotofeket. Meg rajottem, hogy a ponik megse az en meretem. Plusz a baratom vett most egy lovat. Elrontani se szeretnem, 8 eve lovagolok lovagoltam mar be egy nagylovat de o embercentrikus nagyon baratsagos volt, nem volt nehez. :) a vitaval kapcsolatba ami itt kerekedett, annyit irnek, hogy nekem 5 eves koraig csiko egy lo es 3 eves koratol futoszar, foldi foglalkozas 4 eves kora korul felulesek. :)
2016. márc. 29. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!