Milyen felszerelés kell egy lónak?
szia! (3 nap múlva, hogy egy hónapja megvan a lovunk)NEM BIZTOS HOGY MINDENT LEÍROK MERT FEJBŐL ÍROM!
a dolgokról amiket nem tudok egyértelműen leírni, azokról szúrok be kép linket a hozzászólás VÉGÉRE
kell:
1 vödör vagy egy önitató (itatáshoz),
1 vödör vagy egy felfúrható etetőtál (etetéshez),
széna, szalma (etetéshez/almozáshoz)
abrak (zab, lótáp, kukorica, stb.. Amúgy nem kötelező abrakolni a lovadat, de olvass utána, vagy kérdezz meg lóhoz értőket, nem fogok novellát írni az abrakolásról)
(ha van abrak akkor)fangli
kefék, lóápoló cuccok => 1 puha kefe, 1 patakaparó, 1 lóvakaró (gumis, vagy műanyag), sörény,farok kefe - ezek létfontosságúak, a többi csak részletkérdés. :)
nyereg, és hozzá egyéb cuccok: heveder, kengyelszíj, kengyel (kompletten is lehet venni)
kantár, és hozzá egyéb cuccok: kantárszár, zabla (kompletten is lehet venni)
kötőfék
futószár
pálca, ostor,-> ezek NEM BIZTOS, hogy kellenek, attól függ hogy milyen a lovad (pl. hajtós, vagy rohanó)
vezetőszár, vagy valamilyen kötél (ló kikötéséhez)
ínvédő&bokavédő -> nem biztos hogy kell, (olvass utána, kérdezz meg lóhoz értő embereket)
nyeregalátét
ha otthon tartod, akkor nyilván karámot kell csinálni, és lehet hogy fából csináltok, de lehet villanypásztorból is
vasvilla
lapát
képek, stb:
fangli: [link]
megfelelő lóvakarók:
gumis: [link]
műanyag: [link]
de akár a marhavakaró is jó: [link]
másfajta (spirál) marhavakaró:
ja és olyan patakaparót vegyél ami ilyen kefés:
I S M É T L E M :
NEM BIZTOS HOGY MINDENT LEÍROK MERT FEJBŐL ÍROM! SENKI NE TÁMADJON RÁM HA VALAMIT KIFELEJTETTEM, MERT FEJBŐL ÍRTAM
előző vagyok
persze még vehetsz dolgokat (Pl. patazsír), én az olyanokat írtam le amik fontosak! (fontosabbak)
mondtam hogy nem biztos hogy mindent leírok.
talicska és nyalósó, tényleg, ezeket nem írtam le :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!