Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért félek? (lovak)

Miért félek? (lovak)

Figyelt kérdés

6 éven keresztül lovagoltam. Aztán úgy alakult a helyzet, nem volt alkalmam lovon ülni jó pár éven keresztül(főiskola,költözés stb), de a lovak imádata megmaradt.

Most újra van lehetőségem,hogy újra lovagoljak,de egyszerűen rettegek. Sosem estem különösképpen nagyot, nem történt velem olyan baleset, ami miatt kialakulhatott volna ez a félelmem. Tanítottam gyerekeket, fiatal lovakat lovagoltam be, egy hajszálnyi félelem nem volt bennem soha, semmilyen helyzetben.

Imádom a lovakat, szeretek velük bíbelődni, a tudásom is megvan hozzá, de amikor már elkezdek nyergelni érzem, hogy a gyomrom görcsben van. Lóra szállás előtt már árgus szemmel figyelem a lovat. Vajon tele van? Vajon fog bakolni? És vajon ha bakol akkor le fogok esni? Ezekkel a gondolatokkal totál kicsinálom magam.

Felszállás után, ha eltelik párperc újra a magabiztos önmagam vagyok.

Azt hittem pár alkalom után ez az idióta félelem elmúlik, de teljesen mindegy mennyi sikerélményem van, újra és újra rettegek lóra szállás előtt.

Rettentően zavar, az pedig még jobban, hogy nem találok rá logikus magyarázatot.

Ahol most lovagolok teljesen hülyének néznek. Jogosan.

Valakinek esetleg voltak-e hasonló érzései? Vagy valami jó tanács, hogy mégis mit kezdjek magammal?

2010. márc. 30. 17:30
1 2
 11/14 Nácshítossz válasza:
Körülbelül ugyanezt élem át, csak talán enyhébben nálad. Minden lovaglás előtt félek, sőt még akkoris amikor felülök rá. Ez a stressz abban a pillanatban múlik el, amikor a ló elindul. A lovaglásba is benne van a veszély, és az is, hogy lehet, hogy egyszer olyat esünk, hogy többet nem állunk föl. De szerintem megéri kockáztatni.
2011. febr. 18. 14:29
 12/14 anonim ***** válasza:
velem is hasonlóan történt egy ilyen dolog.. jó mondjuk nálam 1 év után nem volt sok alkalmam lovagolni..és az edzőm észre vette h vmi nincs rendeben... megkérdezte mi a bajom, én meg mondtam h nem merem... és előröl kellett kezdenem az egészet... de azóta nem tántorított vissza a tőrések se.:D nem birom már abba hagyni.:D soha..
2011. ápr. 25. 17:10
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát ez elég nagy probléma velem is ez szokott történni sőt még néha lovaglás közben is elönt a félelem de csak pár percig.Erre viszont van 1 megoldás.Mielőtt nyergelnél tölts el egy kis időt azzal a lóval akivel menni fogsz pl.:csutakolgasd , beszélj hozzá vagy csak simogasd és ezt addig míg 100 százalékosan meg nem bízol a lóban.Ha már többször is mentél vele és az előző tippem sem működik akkor egy kicsi könyvbe írd fel a jó és a rossz élményeidet a lovakkal kapcsolatban és gondolkodj el azon hogy mitől is félsz.Nekem egyszer volt egy lovas balesetem és újra meg kellet tanulnom járni és ezeknek a módszereknek segítségével újra megbízom a lovakban.Remélem neked is segít üdv és sok szerencsét : egy LOVAS.
2011. júl. 31. 10:09
 14/14 marcipanfelho ***** válasza:
szerintem sokan vannak ezzel így... én is néha izgulok a lovaglás előtt, kicsit fáj a hasam az idegességtől de miután felültem általában elmúlik :D szerintem valamilyen mindenki tart attól h mi van ha bakol a ló, meg ilyesmi :) ha már ismered egy ideje az ottani lovakat ahol jársz, akkor szerintem már kevésbé fogsz félni a lovaglás előtt
2011. szept. 1. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!