Hogyan vágjak bele?
Először is kell egy normális edző, aki nem egy 19 éves gyerek, hanem olyan, akinek megvan az edzői vizsgája (nem csak segédedzői), és fizeti is évente a lovasszövetségnek az edzői díjat.
Ezen kívül meg kell tanulni lovagolni annyira, hogy ha ugrós rev-et akarsz, akkor egy pályán végig tudj menni, ha díjlovasat csinálsz, akkor pedig egy E8 programot tudj lovagolni.
Maga a vizsga nem olyan nagy pénz, talán még a zsebpénzedből is meg lehet oldani, de ha nem akkor egy kis nyári munkával tuti. A vizsga díja 7000 forint, a hozzá való tankönyv pedig 6000 forint körül van.
Aztán nyilván kell hozzá egy ló, de ez nem kell, hogy a sajátod legyen, valamint meg kell oldani a ló elszállítását a vizsga helyszínre.
További infót és időpontokat itt találsz: [link]
És milyen szakágban szeretnél REV-et? Ugró, díjlovas, távlovas? Mert ilyen irányban kell neked egy edző, a vizsgához magához egy lovasszövetségnél regisztrált edzőre lesz szükséged. Illetve ha ugróra készülsz, akkor nem elég csak vágtázgatni, hanem el kell kezdeni megtanulni ugrani, mert a vizsgán pályát kell lovagolnod.
Ahhoz, hogy vizsgázhass, tagja kell legyél egy olyan lovas sportegyesületnek, ami adott évre kifizette a licenszet a lovasszövetségnek, illetve ugye a vizsgadíjakat is ki kell fizetned.
"Ezen kívül meg kell tanulni lovagolni annyira, hogy ha ugrós rev-et akarsz, akkor egy pályán végig tudj menni, ha díjlovasat csinálsz, akkor pedig egy E8 programot tudj lovagolni."
Valóban kb ez a követelmény, de tegyük hozzá, hogy ez azért igencsak alacsony. Ennél sokkal, de sokkal jobban kellene tudnia lovagolnia annak, aki oktatni szeretne.
Ami kell hozzá: jó lovastudás, magyarán végzett edzőhöz kell járnod és én javaslom hogy versenyezz is, illetve pénz ahhoz, hogy letedd a vizsgát. Utána meg gyomor, hogy elviseld a kezdő lovasokat meg a főnöködet és a tuad, hogy nem ebből fogsz meggazdagodni, enyhén szólva.
Én is jól értelmeztem a kérdést, mert láttam, hogy oktató akar lenni, de most úgy vettem le, hogy a REV a közelebbi cél, ezért is válaszoltam a REV-es részre.
Oktató ma már lehet bárki, menj el fizesd ki az OKJ költségét és kb kezedben a papír. Bemeneti feltételt nem kérnek (amit nem is értek, hogy miért nem), viszont lovagolni nem ott fogsz megtanulni.
Azt írja lovasoktató szeretne lenni.
Meg hogy letenni a rev-et.
Szerintem egyikhez sem árt, ha a rev-nél magasabb szinten lovagol. :)
Mondjuk hogy hogy jön ide a fogathajtás és az miért lehetetlen, nem is értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!