Hogyan vágjak megint bele egyedül?
Helló :)
Én úgy látom, hogy van valami, amit nagyon szeretnél, és amiről tudod, hogy jó lesz, de a félelmeidre igyekszel hallgatni ahelyett, hogy belevágnál.
A belevágnál szó jelen helyzetben nem is feltétlenül jó, mert már benne vagy, a lovak ott vannak :)
Azt szokták mondani ilyenkor, hogy hallgass a szívedre, de mivel a félelmek az érzéseid kuszaságából fakadnak, illetve ahogy látom abból, hogy konfliktus kerülő típus vagy, akikkel gyakran előfordul hogy alul is értékelik önmagukat, hallgass az eszedre:
lám már elkezdtél segítséget keresni, gondolom utána is olvasol ismét a dolgoknak, és ez hidd el, elég lesz. Minden tudás ott van valahol mélyen benned, csak egy kicsit le kell porolni, fel kell frissíteni, és neki kell vágni tevékenyen. A szokott mozdulatok és a rutin vissza fogja hozni a régi tudásod. :)
Azt nem írtad, hogy dolgozol-e te is, vagy csak a férjed, mert ha dolgozol, akkor át kell szervezned a napi teendőid,esetleg alkalmazni is kell valakit, de ezt nyilván ügyesen meg fogod tudni oldani,
viszont nyilván szükség lesz arra is, hogy a család támogasson, és ez az összetett kérdésed ásik nagy problémája.
Kutya macska tényleg nem pénzhozó "eszköz", de foglalkozhatsz esetleg lovagoltatással ( ehhez lehet hogy kell valami okjs papírt szerezned) ami hozna pénzt, és részben fedezné a lótartás költségeit.
A férjed alkalmankénti morgását nem fogod tudni elkerülni: vannak emberek, akik akkor is szeretnek kicsit morogni, ha amúgy tökéletesen boldogok a helyzet miatt, és szerintem be fog segíteni, csak kérd :)
Én leredukálnám a lovak számát 2-re. 4 ló sok ha van mellette más munkád, mert azokat mind mozgatni kell, trágyázni kell stb.
Ez a megtermeljük a takarmányt dolog is elég időrabló, mert nekem is van rokonom, aki magának csinálja, és nyáron van, hogy jön a 10 órás melóból ül be az 1000 fokos traktorba vágja a szénának valót, erre rámegy egy délután, aztán besodorni még egy, majd azt be is kell bálázni. Erre rá megy 5 napod minimum. Szemesnél megint, kiszórni a magot, gombaölővel kezelni, esetleg locsolni, ha nincs eső, learatni, bezsákolni.
Szóval jól gondold meg, mert ha délután 4 kor végzel a munkahelyeden, akkor főleg télen nem sok időd marad a lovakra. Te tudod mit bírsz, és tényleg nem árt, ha van melletted segítség.
Én nagyon örülnék egy ilyen lehetőségnek:)
Nő vagyok, nem négy, hanem 27 lóról is gondoskodtam már egy másik nővel (testvérem) kettesben, huzamosabb ideig (évek). Szóval négy ló nem téma, simán belefér.
Egy javaslat: mindig, mindenütt vannak olyan lovasok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy lovat tartsanak, talán a lovaglóórákat se nagyon, de lovaglásért cserébe szívesen segítenek munkával. Keress 1-2 ilyet és nem lesz gond. A másik, hogy ha van helyed több lónak, tarts bérben néhányat és kalkuláld bele az árba egy lovász bérét.
Még mindig nem derült ki, hogy a kérdező "főállásban" lovazna vagy meló után hobbyként.
Általában mindenhol vannak lelkes lovasok, akik bármit megcsinálnak egy kis potya lovaglásért, igaz ez egy hatalmas rizikófaktort is rejt, mivel volt már olyan a nap alatt, hogy a lelkes lovasleány beállította magát profinak, aztán kiderült, hogy alig tud lovagolni vagy nem mer bizonyos dolgokat megcsinálni a ló körül.
Szóval olyan segítséget keress a lovak mellé, aki ért is hozzá, tud lovagolni, nem fél a "nehezebb eset"ektől sem, önállóan képes dolgozni, persze azért egy papírt is érdemes aláíratni vele, hogy saját felelősségére jár ki hozzád. Jah és legyen 18 éven felüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!