Miért ilyenek velem?
Van egy hét éves, magyar félvér heréltem. Imádom, a legjobb fej ló a világon, semmiét le nem cserélném. Most új iskolába kerültem, ahol több lovas is van az osztályomban. Eleinte azt hittem, jól megleszünk, de mikor megtudták, hogy nincs REVem sem, és a lovam sem "soknullás" árú, szinte ki lettem átkozva, mondván, hogy ez ciki, és egy normális lovasnak legalább egy REV-je van.
Én sosem éreztem azt, hogy ciki az, hogy nullás lovam van, vagy hogy nem versenyzek - és nem is szeretnék, az igazat megvallva. Szerencsre, ahol tartom a lovamat, nagyon jó közösség van, de mennyire általános, hogy a lovasok ilyenek? Hogyan kéne őket "elhallgattatni"? Esetleg Nekik lenne igazuk? Nagyon bogarat ültettek a fülembe :/
Köszönöm a válaszokat.
Miért kéne őket elhallgattani? Hagyd , hadd fújják a maguk véleményét!
Jómagam csak "kutyás" vagyok.
Fajtatiszta, törzskönyvezett mudim van, de ha vki azért csesztetne, hogy pl. miért nem járok vele mindenféle kiállításra, miért nincs CACIB, meg a jó ég tudja, milyen díjakkal rendelkező őse-utóda, miért nincs mittudoménhány plecsnije, oklevele , címe-rangja-titulusa, hát nagyon nem érdekelne a véleménye! REV nélkül is jól meglesz a lovad. Egészsége és a szerető gazdája nélkül már ugyanaz macerásabb. Jó egészséget mindkettőtöknek : ennyi. :)
Nekünk is tkv-s kutyánk van, mi jártunk vele egy ideig kiállításra. Szinte tökéletesen megfelel a standardnak, de sosem ért el semmilyen jó eredményt, mert a bírók az átlagnál kisebb, a fajtajelleget sajnos nem túl jól mutató kutyákat díjazzák :( Szóval, megmaradt hobbikutyának.
Köszönöm a válaszod :)
Ha nem akarsz versenyre járni és az ehhez kellő vizsgákat letenni, "csak" jól érezni magad a lovaddal, akkor ez a válasz. Sok olyan lovas van (pláne anyuci-apuci pénztárcáján), aki azt hiszi, hogy a drágább jobb.
Ha ezt nem értik meg, hogy te nem versenyző típus vagy, és tovább bántanak, menj ki iskola után a lovadhoz, és öleld át a nyakát. Az a legjobb gyógyszer :)
Elhallgattatni? :) Hány éves vagy? :) Nem bántásból tényleg jó szándékból mondom, de nem sok élettapasztalatod lehet.
Nem kell őket elhallgattatni, és igazuk sincs.
Nem lehet széllel szemben hugyozni, a világ mindig is egy ilyen hely volt, és ilyen is marad.
Nem lehet megváltoztatni. Nem 1 embernek, 1000000000-nak se.
AZ emberek különbözőek.
Vannak köztük nagyképű parasztok is , jó bőven.
AZ emberi boldogságnak pedig az egyik alapfeltétele, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akikkel jól érzed magad. A többit pedig rekeszd ki az életedből.
Nem tudsz mást csinálni.
Ez nem a te társaságod. Tény. Ha kénytelen vagy együtt lenni velük, meg kell tanulni elviselni is őket, olyannak, amilyenek.
Ellenkező esetben, -mivel megváltoztatni úgyse tudod a véleményüket- csak magadnak okozol stresszt.
Ragaszkodj a véleményedhez, de ne erőltesd másokra. Ha pedig rád akarják erőltetni a saját véleményüket, egyszerűen ezt felhasználhatod, hogy amíg te nem cikized őket a szánalmas sznobságuk miatt, addig te is visszautasítasz minden cikizést.
Kezdjük ott, hogy a rev a világon semmit nem jelent, három jármódban megülő, a lovat irányítani képes kezdő lovas leteszi.
A másik az, hogy se meghallgatni, se beszélgetni nem kell velük. Dolgozz a lovaddal, mintha ott sem lennének.
Emellett a legjobb húzás szerintem az, ha jobban lovagolsz, bonyolultabb feladatokat tudsz végrehajtani a nullás lovaddal, mint ők - ez szokott nekik fájni igazán. :)
Vavyan Fable az Ezüstegér című könyvében olyan kedves történetet olvashatsz ,
amit a téged cikiző lelkiszegények nem igazán tudnának lefordítani maguknak.
Olyan lovakról esik említés --a szeretet nyelvén--, akiknek nagy eséllyel nincs semmiféle
REV-je... Ha esetleg nem olvastad volna még, ajánlom figyelmedbe, a miheztartás végett is.
Hamar rájössz , kiknek van igazuk :)
Azzal/azokkal törődj, akik nem támasztanak benned olyan kétségeket, mint a mai dilemmád :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!