Mi baj lehet ezzel a lóval?
Figyelt kérdés
Bétartásban tartom a lovamat. 12 másik lóval közös legelőn. Csak kancák és heréltek. Legalábbis mi így tudjuk. Pár hete idehoztak egy herélt lovat. 7 éves és még nagyon fiatal korában lett kiherélve. A baj már csak az, hogy furcsán viselkedik. Megugorja a sárló kancáinkat. Levizeli a kancák friss vizeletét, "hörög" mint egy csődör. Teljesen úgy viselkedik, mint egy csődör. A kancák is úgy reagálnak rá mint egy csődörre, oda tartják neki a farukat. Az egyik kanca még le is magzott. De heréje nincs. Talán az egyik fel volt szállva amikor herélték ezért azt nem is vették ki. Véleményeket kérek!2010. márc. 28. 20:24
1/10 anonim válasza:
szerintem valószínüleg fel volt szállva mert hát ugye korán lett kiherélve.
vagy pedig nem szakszerű volt a kiherélés.
2/10 A kérdező kommentje:
akkor esélyes, hogy "szép" tavasznak nézünk elébe páran jövőre? :S (:
2010. márc. 28. 20:35
3/10 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem megkérdezni, hogy az állatorvos meg tudja állapítani ha valóban van egy felszállt heréje?
2010. márc. 28. 20:36
4/10 anonim válasza:
ha azután herélték ki miután már megugrott egy kancát viselkedhet így láttam már ilyet
5/10 A kérdező kommentje:
még fiatal csikó korában herélték ki. nem hiszem, hogy előtte történt volna ilyesmi. Én is láttam már hasonló viselkedést frissen herélt lovaknál. Ha ivarérett kor után herélik ki a csődöröket akár 1 évig is mutathatja a csődör jellemet (mint pl a kancák megugrása). de ez a ló már 7 éves..és nem most herélték :S nagyon furcsának találom. és aggódom is, mert az én kancámat is megugrotta.
2010. márc. 28. 20:43
6/10 anonim válasza:
szerintem tuti meg tudja állapítani az állatorvos.
Hááát lehet hogy csikótok lesz :)(de remélem azért mégsem)
7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm. (: én is remélem, hogy nem lesz belőle kiscsikó.
2010. márc. 28. 20:51
8/10 anonim válasza:
Rejtve van az egyik golyszija. Beszéljetek össze a többi bértartóval illetve az istálló tulajával, hogy vagy herélje ki rendesen a lovát vagy legyen elkülönítve a többitől. Ez a két alternatíva van, esetleg vigye máshová a lovát ha neki nem tetszik. De szerintem neki is érdeke, hogy rendesen ki legyen herélve a lova és a későbbiekben se legyenek "csődörös" gondjai.
9/10 anonim válasza:
A herélt lovak is tudnak fedezni... de lehet, hogy mégsem teljesen herélték ki... esetleg nézessétek meg egy állatorvossal!
10/10 anonim válasza:
én láttam már herélt lovat amelyik felugrott a kancára de nem csinált vele semmi olyat,csak felugrott rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!