Hogy tudnék lovaglás közben ellazulni?
Ez tipikusan olyasmi, amit latni kene.
Hogy nez ki egy futoszaras ora, milyen gyakorlatokat csinaltok?
Elengedetten mozog a lo?
Egy vagyok, "aki szintén ilyen problémákkal küzdött" és részben küzd. Ettől egy csapásra nem lehet megszabadulni, hanem idővel, sok gyakorlással, az oktató sok-sok figyelmeztetése után egyszer csak észre fogod venni, hogy már könnyedén megy, ami korábban csak görcsösen sikerült. Addig meg arra kell tudatosan törekedni, hogy "ne akard annyira" ezt a lovaglás dolgot tökéletesen csinálni.
Felkészülésként szerintem nem a nyújtás a legmegfelelőbb (bár ártani nem árt, sőt...), mivel ez a görcsösség, és feszülés nem az izmok bemelegítetlenségének, rugalmatlanságának a következménye, hanem lelki természetű feszültség (van, akinek a félelem miatt, vagy a megfelelnivágyásból adódóan stb).
Nekem az oktatóm a nyugodt, mély levegővételre viszont rendszeresen fel szokta hívni a figyelmemet (logikus, hisz aki feszült, az épp ellenkezőleg: rövideket lélegzik, vagy egészen visszafojtja a lélegzetét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!