Elso lovaglo oran nem megy a konnyu ugetes?
Az az oktató, aki a lovasát az első órán kengyellel és könnyű ügetéssel traktálja az egy kókler.
Én voltizsban kezdem az oktatás, ha ott megy a tanügetés és a vágta kapaszkodás nélkül, akkor jön futószáron a nyereg, kengyel nélkül,tanügetés, könnyű ügetés, vágta, aztán jön a kengyel, majd a szabadon lovaglás.
Ha egyből kengyelt kap a lovas az életben nem lesz biztos ülése, mert kengyel nélkül "meghal".
A helyedben keresnék egy másik oktatót, a saját érdekedben. Amúgy meg kell jó pár alkalom, mire ráérzel az ügetésre.
Ne aggódj, ez teljesen normális. :)
Én pár hete kezdtem újra a lovaglást, 6 év kihagyás után... hihetetlen mennyit bénáztam, pedig korábban haladó szinten lovagoltam.
A lábszáram mozgott, ügetésnél pattogtam, nem bírtam kikönnyíteni, a térdem nem tudtam a nyereghez szorítani.
Pár alkalom és menni fog neked is. :) Senki sem született nyeregbe.
Vannak lovardák, ahol már legelső órán könnyű ügetés van. Mert ugye az sokkal könnyebb, mint a tanügetés.
Nekem megyeget, de van hogy 1-2 ritmust nem találok el.
Minden gyakorlás kérdése. Biztos neked is menni fog :)
De hogy kezded el a könnyűügetést ha nem tudsz tanügetni?
Meg amúgyis eleinte a tanügetés a könnyebb nem a könnyűügetés.
Én anno a legelső futószáras órámon könnyűügettem, de a tanügetés csak kb a 4. alkalommal...
Szóval ez teljesen edző függő.
Egyébként szerintem a tanügetés semmivel sem egyszerűbb kezdőként.
köszi az összes választ, azóta rengeteget fejlődtem :)
Már szabadon megyek kb. 1,5 hónapja és nagyon jó :) igazán jó lovakon és jó edzővel tanulok. Már cavalettizünk, járóiskolázunk ügetésbe.Mindenkinek köszi:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!