Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan hozzam formába a...

Stella25 kérdése:

Hogyan hozzam formába a lovamat és meddig tart?

Figyelt kérdés
Idén kezdtem az egyetemet, és szeptember-október- november nem is volt probléma, sokat jártam a lovamhoz, viszont decemberben bejöttek az első vizsgák, zhk és nagyon keveset tudtam kijutni a lovamhoz, jó ha heti egyszer kétszer le tudtam futószárazni. A december január szinte így teljesen kiesett a mozgásban... Január 22.-én véget ér a vizsgaidőszak és igyekszem ismét aktívan a lovammal lenni. Nyáron rengeteget jártunk terepre, meg szőrén kőtőfékkel lovagoltam és szeretném folytatni. Hogyan tudnám visszahozni a formájába? Először gondolom csak 20 perc futószár sok lépéssel kevés ügetéssel apró vágtával. Hetente növeljem a terhelés vagy lehet mondjuk két- három naponta? Utána nyilván én fogom érezni mikor áll újra készen egy hosszú terepre. Esetleg valamilyen izomépítő tápot vagy valamit tudtok még ajánlani? Köszi.

2016. jan. 9. 17:43
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
[link] valakinek tapasztalat?
2016. jan. 9. 17:45
 2/17 anonim ***** válasza:
Szerintem jóötlet a futószárazás de tudom ajánlani a martingált mert az izmolja a lovat
2016. jan. 9. 18:01
 3/17 anonim ***** válasza:

Ennyi hülyeséget is csak ezen az oldalon lehet látni.. martingál mit izmol? semmit! Arra jó ,hogyha felcsapja a ló a fejét megmaradjon a kontroll,ne bújjon ki a lovas keze alól azáltal h szár felé kerül. Elsősorban ugrásnál érdemes rátenni,de ettől izmosabb aztán nem lesz egy dekát sem.

Futószárazd,ülj rá,menjen először 30 percet esetleg egy órát is mehet ha könnyebb feladatokat kérsz tőle. Ügetés,lépés,semmi megerőltető csak átmenetek lovaglása. 1 -2 hét alatt visszalehet szoktatni a rendes terheléshez.

2016. jan. 9. 19:56
 4/17 anonim ***** válasza:
Bocsánat nem martingált hanem kikötőt akartam írni de attól még hogy rosszat írtam(mert éppen martingált fogok venni és egésznap ezután olvasgattam ezáltal a fejemben maradt a martingál szó):)nem kell ennyire lehurrogni minden ember hibázik
2016. jan. 9. 20:06
 5/17 anonim ***** válasza:
És ez is azért van mert a ló leadja a fejét a kikötő miatt és ha jó helyen van a feje,nyaka akkor izmolódik
2016. jan. 9. 20:09
 6/17 anonim ***** válasza:
Na most mindenki érti a lényeget nem hiszem hogy te soha nem írtál el semmit... Amúgy az a lényeg hogy a lovat minden 2. nap mozgasd le vagy 3. nap az én lovardámba is volt ilyen eset és ha a lovat elkezded rendszeresen mozgatni és használsz kikötőt az mindenképpen jót tesz a lovadnak.
2016. jan. 9. 20:38
 7/17 anonim ***** válasza:
Ja és egy két hét nem elég hogy a lovat visszahozd a formájába minimum 3 hét vagy egy hónap
2016. jan. 9. 20:40
 8/17 anonim ***** válasza:
Köszönöm az előző válaszoló tökéletesen leírta
2016. jan. 9. 20:45
 9/17 anonim ***** válasza:
A kikötő hamis kráglit ad maximum,és csak üti a zablát,ezáltal a száját ahogy lifeg,álkeretben tartja a lovat de semmit nem ér mert nem megoldja csak elfedi a valós problémát. Ha megfelelően van képezve,saját magától elkezdi keresni a támaszkodást,egyre kerekebb nyakkal,többet a hátuljára venni a súlyt. Ettől fog izmosodni,meg a különböző gyakorlatoktól nem attól ha segédszárral bekakasítva,merev háttal,elmaradt hátsó lábakkal megy körbe-körbe.
2016. jan. 9. 21:32
 10/17 anonim ***** válasza:
Egyébként meg az összes százalék nélküli válasz a tiéd ,még annyi eszed sincs h eltérő időpontba írtad volna,úgyhogy megköszönheted magadnak az orbitális hülyeségeket amiket összehordasz (félek lesz még folytatás). Ha meg egy lónal kimarad pár hét vagy hónap de előtte rendszeresen kondiba,munkába volt,akkor annak nem kell sok idő még visszaáll.
2016. jan. 9. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!