Mit csináljak? Fél
Figyelt kérdés
Valahogy meg bírná szokni a petárdázást? Én is estem már le így róla mert megijedt a petárdázástól és vágtázott nagyon hirtelen éles kanyart vett és leestem másnap nem tudom,hogy ilyenekre emlékezik e de mikor rá ültem nem mert arra menni. Tesóm is esett így le róla csak szegény ő szőrén ült mentemm a ló mellett a szomszédba lőttek eggyet és megilyedt bakolt nem ledobni akarta a tesóm hanem le esett. 😐 meg bírná szokni a petárdázást? 5hete van nállam és ezen a héten csinálta ezeket a dolgokat. De már kilenc éves és eddig nem szokta meg? Megbirnank még vele valahogyan szoktatni? Nem félős akármilyen hangot kiadhatsz mellette akár láncfűrész minden de ez olyan hirtelen jön és ettől fél. :(2015. dec. 31. 09:13
1/11 anonim válasza:
Van, amelyik örök életére megrebben ettől. Lehet, hogy eddig nem nagyon találkozott vele, mert jó helyen volt a lovarda, ahol élt. Megpróbálhatjátok a patronos pisztollyal, amit gyerekeknek csinálnak, hogy a hang után mindig adtok valamit, de kérdés, hogy mennyire lesz vevő a dologra... Mondjuk ma estére zárjátok be hermetikusan, ha van valami nyugtatótok, azt is adhattok neki (nem vénásra gondolok, hanem pasztára, porra). Ha félsz, hogy összetöri magát, éjszakai fásli, utazó kamásli, esetleg valami zene a boxban.
2/11 A kérdező kommentje:
Oké köszi bezárom igen ma már a legelőre sem volt kiengedve csak a "kifutójában" van 😊 eddig is háznál volt de majd ezt a pisztolyost megpróbálom az nem baj ha nagyon nagy a boxa ? Szóval 4ló is beférne ha ki lenne kötve. Ma már nem is ültem rajta csak foglalkoztam vele 😊
2015. dec. 31. 15:15
3/11 anonim válasza:
Először is, tanulj meg helyesen írni. Gondolom 10 éves körül lehetsz. Majdnem minden ló megijed ilyen hangoktól. Az meg baromság, hogy ijesztgeted. Sokkal rosszabb lesz. De azt csinálsz a lovaddal amit akarsz. Én csak sajnálni tudom a lovat.
4/11 A kérdező kommentje:
Mi az,hogy tanuljak meg ítni? Telórol vagyok. 2 mi az,hogy sajnálod a lovamat?? Gratulálk 13 vagyok apuval tartjuk a lovat ennyi az ertelmi szinted. Több ló örülne ha így lenne tartva akkora boxban ahova állítva négy ló befér egy óriási kifutóval és kétszer akkora legelővel ahol egész nap kint van meg egy lucernással. Hát gratulálok,ha sajnálni kéne nem hiszem,hogy az oktatóm felajánlotta volna azt,hogy eladja nekünk.
2015. dec. 31. 17:02
5/11 A kérdező kommentje:
Azt nem kérdeztem amúgy sem,hogy ki mit gondol ,hogy van tartva. A szoktatás meg nem hülyeség. De nyilván nem úgy gondolam,hogy a füle mellett durrangatok,hanem mondjuk a telek végéből úgy nem is hallja nagyon aztán majd közelebb jövök. Es igen az én lovam azt csinálunk vele amit akarunk
2015. dec. 31. 17:05
6/11 A kérdező kommentje:
Azt kérdeztem,hogy mit csináljak nem kioktatást kértem.
2015. dec. 31. 17:27
7/11 A kérdező kommentje:
Te,hogy szoktad megoldani azt,hogy a lovad ne féljen? Valami tanácsot esetleg? Semmi esélyünk nincs megszoktatni vele a hangot?
2015. dec. 31. 17:31
8/11 anonim válasza:
Szia.
Másfél éves csikó gazdija vagyok /3hete van nálam/
Iszonyatosan fél most,de szoktattam napokkal ezelőtt a hanghoz úgy,hogy ostort csapkodtam mellette . De nem sokat ért,mert most szegénykém nagyon fél,de bezártam az istállóba,kapcsoltam neki zenét ,szénázik,de még a hatalmas durranástól tiszta ideg a kicsike :( ennél többet én sem tudok neki csinálni.. :)
9/11 anonim válasza:
8. Vagyok
Nálam egyre rosszabb a helyzet,csikóm lába az etetőbe volt.. (Jászol szerűség) .. De ez az új szokása hogy kirakja a lábát a karám lécei között,most akkor az etető... Nem tudom miért csinálja.. De most egyre idegesebb..
10/11 A kérdező kommentje:
Az utolsó kettőnek is köszi :) túléltük az első éjszakát :) elsőnél félt de utána már nem nagyon foglalkozott vele ;) most estére a lámpa égve maradt nálla és pont az ablakomra látni az ő ablakánál néha rá néztem ő meg vissza teljesen nyugodtan szóval semmi baj nem volt még az esti etetésnél sem volt gond :) már csak egy éjszaka van hátra :)
2016. jan. 1. 08:28
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!