Másfél hónapja járok lovagolni, eddig mindig azt mondta az oktató, hogy ha pl balra szeretnék vele fordulni akkor az ellenkező oldalát nyomjam a csizmámmal, de egy másik oktató pedig mindig kijavít, hogy a ló "hónaljába" szorítsak. Mindkettőnél fordul a ló, bár hogy ha az oldalát szorítom akkor kicsit jobban. Most akkor melyik a helyes? Jó lenne tudni, mert már szabadon megyek, és szerintem fontos, hogy jól irányítsam a lovat... És nem szeretnék megint futószárat mert esetleg nem tudom magam elég jól megértetni a lóval. Így is, volt már egy olyan edzés, amikor be volt durranva a lába és az okatató nem volt hajlandó lecserélni, így meg abból állt az óra, hogy a lovam ágaskodott, rugdosott, az oktatóra támadt, és a futószárat tépte
2015. dec. 29. 16:19
1/8 veronika lány válasza:
Nekem anno még azt tanította az oktató h ha balra van a fordulat akk:
- a bal szár feszes, a jobb lazább (mint a bal)
- a jobb lábat heveder mögött egy tenyérnyivel támaszt, hogy ne sodródjon ki a fara
- és bal ülő csontra terhelünk =)
Melyik lovardában lovagolsz?
2015. dec. 29. 16:45
2/8 A kérdező kommentje:
Ott, ami látszik az Egér útról
2015. dec. 29. 17:00
3/8 anonim válasza:
A belső csizma körül hajlítod a lovat, viszont a külsővel is ellen kell tartani, úgy egy tenyérnyivel hátrébb. Az viszont csak ellentartás, a belső csizma az, amivel "kitolod" a lovat az ívre.
(+ belső szár nyit + külső szár a ló nyakán ellentart, természetesen)
2015. dec. 29. 17:23
4/8 anonim válasza:
Én a helyedben elsősorban egy új lovardát keresnék, hogy ne gyakori kérdésekről kelljen megtanulnod a még lóirányítását is , mi lesz majd a nehezebb feladatoknál? A kérdés utolsó részét meg nem értem. Az oktatód (edződ?) egy sánta lovon oktatott?
2015. dec. 29. 19:12
5/8 A kérdező kommentje:
Hát csak ezt mondták két féleképpen... És ezért nem tudom. De egyébként ez egy jó lovarda...
Hát... Mondhatni igen
2015. dec. 29. 19:53
6/8 pápárápúpipo válasza:
A bal szárra piciket rámozdítasz a jobbat pedig feszesen tartod, a jobb csizmád tenyérnyivel hátrébb a hevedertől és azzal ks tartod, valamint a külső azaz jobb ülőcsontodat terheld mert a ló menekül a súly elől és ha a belsőt terheled akkor kifelé fog sodródni
2015. dec. 30. 00:54
7/8 anonim válasza:
Utolsó...a ló a súly alá lép, ami ráadásul egy teljesen természetes reakció, szóval ne írj már hülyeségeket.
A belső csizma marad a helyén.
2015. dec. 30. 14:37
8/8 anonim válasza:
Te tudod, de én nem nevezném jó lovardának azt, ahol így bánnak az állatokkal (és emberekkel).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!