Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Most akkor hogy kell? Mindig...

Most akkor hogy kell? Mindig másképp mondják

Figyelt kérdés
Másfél hónapja járok lovagolni, eddig mindig azt mondta az oktató, hogy ha pl balra szeretnék vele fordulni akkor az ellenkező oldalát nyomjam a csizmámmal, de egy másik oktató pedig mindig kijavít, hogy a ló "hónaljába" szorítsak. Mindkettőnél fordul a ló, bár hogy ha az oldalát szorítom akkor kicsit jobban. Most akkor melyik a helyes? Jó lenne tudni, mert már szabadon megyek, és szerintem fontos, hogy jól irányítsam a lovat... És nem szeretnék megint futószárat mert esetleg nem tudom magam elég jól megértetni a lóval. Így is, volt már egy olyan edzés, amikor be volt durranva a lába és az okatató nem volt hajlandó lecserélni, így meg abból állt az óra, hogy a lovam ágaskodott, rugdosott, az oktatóra támadt, és a futószárat tépte
2015. dec. 29. 16:19
 1/8 veronika lány válasza:

Nekem anno még azt tanította az oktató h ha balra van a fordulat akk:

- a bal szár feszes, a jobb lazább (mint a bal)

- a jobb lábat heveder mögött egy tenyérnyivel támaszt, hogy ne sodródjon ki a fara

- és bal ülő csontra terhelünk =)

Melyik lovardában lovagolsz?

2015. dec. 29. 16:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Ott, ami látszik az Egér útról
2015. dec. 29. 17:00
 3/8 anonim ***** válasza:

A belső csizma körül hajlítod a lovat, viszont a külsővel is ellen kell tartani, úgy egy tenyérnyivel hátrébb. Az viszont csak ellentartás, a belső csizma az, amivel "kitolod" a lovat az ívre.

(+ belső szár nyit + külső szár a ló nyakán ellentart, természetesen)

2015. dec. 29. 17:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Én a helyedben elsősorban egy új lovardát keresnék, hogy ne gyakori kérdésekről kelljen megtanulnod a még lóirányítását is , mi lesz majd a nehezebb feladatoknál? A kérdés utolsó részét meg nem értem. Az oktatód (edződ?) egy sánta lovon oktatott?
2015. dec. 29. 19:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Hát csak ezt mondták két féleképpen... És ezért nem tudom. De egyébként ez egy jó lovarda...

Hát... Mondhatni igen

2015. dec. 29. 19:53
 6/8 pápárápúpipo válasza:
A bal szárra piciket rámozdítasz a jobbat pedig feszesen tartod, a jobb csizmád tenyérnyivel hátrébb a hevedertől és azzal ks tartod, valamint a külső azaz jobb ülőcsontodat terheld mert a ló menekül a súly elől és ha a belsőt terheled akkor kifelé fog sodródni
2015. dec. 30. 00:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Utolsó...a ló a súly alá lép, ami ráadásul egy teljesen természetes reakció, szóval ne írj már hülyeségeket.

A belső csizma marad a helyén.

2015. dec. 30. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Te tudod, de én nem nevezném jó lovardának azt, ahol így bánnak az állatokkal (és emberekkel).
2015. dec. 30. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!