Ki még az az elvetemült lovas, aki január 1-jén megy lovazni abban az elvileg -15°C-ban? :D
Nappalra -1, -2 fokot monadnak. Az semmi.
A te korodban mentem -20-ban is, térdig érő hóban, sosem felejtem el.
Lovagolni nem gáz, viszont ugróedzést tartani a betonkeményre fagyott földön jóérzésű edző nem tart, mert ennyi erőből a Tesco parkolóban is felállíthatnátok az akadályokat, kb a ló lábának ugyanolyan lenne...
Inkább terep vagy síkmunka.
Egyet értek az előttem szólókkal. Én is kimegyek armageddon idején is. A hideget ki lehet bírni. Aki szerelemből csinálja, annak nem számítanak ilyen pitiáner dolgok :D
De ha szabadtéren ugrotok, fedeles nélkül, akkor a talaj betonkeményre lesz fagyva, és az a ló lábának rengeteget árt. Balesetveszélyes is, megbotlik, elcsúszik, kemény... ne ugorjatok. Kis sétaterep (én ennyire kemény talajon vágtázni sem vágtáznék, de az ügetést is meggondolnám mínusz 15 fokban), és ennyi. Lesz még az évben alkalmasabb idő, a lovad és a te egészséged fontosabb. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!