Mit csináljak, ha "elakarják venni" tőlem a kedvenc lovam?
Én ezt nem értem.
A bértartás nem az, amikor van egy saját lovad, csak ugye nem tudod otthon tartani és a lovardában tartod, és ezért fizetsz, a fent leírt kb. 40 ezer forintos költséget havonta?
Mert van ismerősöm akinél ez így van.
Olyan velem is volt, hogy volt kedvenc iskola lovam, aztán valaki megvette és elvitte.
Ennyi.
Hát nézd, egy ló nagy felelősség és iszonyat nagy kiadás. Én elhiszem, hogy te baromi sok pénznek hiszed a szüleid keresetét, de nem az. Elég arra, hogy gond nélkül megéljetek, de ilyen luxusra nem igazán futja belőle, gondolom erre utalt finoman anyukád is.
Amúgy pedig nézd a ló érdekeit is. Ha jó gazdája lesz, jól gondoskodnak róla, akkor szép élete lesz. Főleg, hogy csak "lehet" hogy nem lovagolhatsz. Mi lenne, ha tisztáznád a dolgokat a gazdijelölttel? Meg beszélj az oktatóval is. Esetleg rákérdezhetsz a költségekre is, mert általában igen cifra szokott lenni a végösszeg. Aztán otthon leülhetsz a szüleiddel is beszélgetni, hogy mennyibe kerül az élet, és mennyi jut ilyen dolgokra. Talán már nem vagy olyan kicsi, hogy ne értsd meg. :)
Hát irigylem a problémáidat komolyan.
Egy újabb luxusficsúr...
Inkább gondolkozz azon, hogyan kereshetnél annyi pénzt, hogy saját lovad legyen, akkor nem anyádék vérét kéne szipolyozni.
Ebbe bele kell törődnöd. A lovaglás luxus sport, sokan nem engedhetik meg maguknak. Örülj inkább, hogy te megteheted. Én örültem volna... annyit nem keresnek a szüleid, hogy ezen felül megengedhessétek. Ennyi. Ez a "kiharcolni" meg bicskanyitogató... Elkényeztetett gyerekek szokták mondogatni.
És ha valaki megveszi a lovat, akkor az az övé. Én se szeretném ha holmi taknyos kölyök lovagolgasson a saját lovamon..'
Mintha a saját esetemet olvasnám.Iskolaló amin lovagoltam de vlkinek a tulajdona volt es el akarja adni.Amíg meg nem adja el addig próbáld kihasználni azt az időd amit a kedvenc lovaddal tölthetsz(ha van ra lehetőség).Sajnos egy lovat nem megvenni nehez hanem tartani.Egy évben több millió forint.Teljesen megértem amit érzel .
Amugy ha van gazdája attól meg ki lehet bérelni ha megbeszéled a lo gazdájával.
Sok Szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!