Lehet manapság találni jól ellátott bértartás 35. 000. Ft körül?
Vidéken lakunk, van egy lovarda nálunk, de ott elég drága a bértartás, és a lovak csontsoványak... Szóval inkább oda nem.
Ridegtartás lenne. Nagyon hülyeség az a 35.000.Ft? Nem találunk ennyiért bértartást?
Nem nagyon. Nekem igaz pesten volt harmincért nem is ridegben a lovam.Mert még ridegnek is borzasztó volt.
Attól is függ persze hogy hol laksz?
Nálunk vidéken van elfogadható bértartás ennyiért, de az én lovamnak sajnos kevés volt a takarmány mindkét helyen, a többi ló viszont jól nézett ki. Nem voltak tökéletes helyek, de ilyen árban olyan szerintem nem létezik, otthon viszont ki lehet hozni kevesebből is.
30 ezer: egész napos karámozás kivéve esőben, napi almozás, tisztességes mennyiségű takarmány, homokos pálya.
40 ezer: egész napos karámozás, de pici szélben már ne menjen ki a ló... (keveselltük), fedeles, kinti homokos pályák, kétnapi almozás (keveselltük), napi kétszeri abrak + széna (keveselltük).
Ha 35-ért találsz olyat, ahol elegendő mennyiségű, minőségű a takarmány, nem balesetveszélyes a karámozás, van tisztességes beálló jól bealmozva, normális a lovász, van állandófelügyelet, az már jó szerintem. Emellé nem árt, ha van olyan pálya ahol télen is tudtok dolgozni, de ha ennyi a keret és meg kell alkudni akkor nyilván a ló az első.
Az otthon tartásnak sok előnye és hátránya is van. Ezt mindenképp olvasd el, mielőtt döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!