Nem tudom összelovagolni, tippek?
Ha díjugratásban versenyzel, az gondolom rendben van, hogy nem csak a zablával kell dolgozni, hanem csizmával is tolni kell hátulról össze.
Ha sehogy nem megy, trükköket meg lehet próbálni, nekem pl. az egyik lovon gyönyörűen sikerült az összelovaglás, mikor másik ment előtte, de én lemaradtam, utána akart menni, tolta magát előre, én viszont visszafogtam az elejét.
Amúgy ne legyél elkeseredve, a 4 éves még fiatal, nem csoda, ha néha nem érti még, mit szeretnél tőle.
oéiafjldrksjghdlifuxkghysodlitghndrilfukxghsuiktghdilufkdxghilsrudkfxghuklxdghiserdughkiu5xv5hitzdghgdriotzershliutghdtfguklhsrildghsruildzghdr8hg8hfklugzlhseéouigzrouhrdzld
Ennyit értettem az egészből.
1. Szedd össze a gondolataidat és akkor talán értelmesen (töménytelen hiba nélkül) le tudod írni.
2. Állítólag díjugratsz. Akkor miért is nem tudsz lóval bánni?
3. talán ha olyat kérdeznél, aki látja is mit csinálsz és hátba tud vágni ostorral? Igen téged. Semmi nem a ló hibája. Minden a lovasé.
4. Inkább hagyj fel a lovaglással. Az állat és mi is jobban járunk, mert egy kellemetlen teherrel kevesebb.
4 évesen már kezdő alatt versenyzik a ló? Hm.
Fogai, háta mikor volt utoljára megnézetve? Nyeregilleszkedés? Milyen zablát használsz?
Mit jelent számodra az összelovaglás? Csak mert nem arról szól, hogy a ló karikába' hordja a nyakát.
Mindig hátulról előrefelé kell lovagolni, de én elsőkörben visszatérnék az alapokhoz, vagyis hogy miért nem fogadja el a ló a zablát. Vagy eü oka van, vagy a felszereléssel van a gond, vagy lovashiba. Én egyelőre azon dolgoznék, hogy a ló a kezet fogadja el, ahhoz lépjen hozzá, ebbe semmiféle húzás, trükközés nem fér bele, sőt, a legjobb, ha hátulról előrefelé lovagolod amiket írtál, de közben magasról teszel rá, hogy a ló mit csinál a fejével, mert ő kell, hogy a zablához lépjen, nem pedig te az ő szájához. Ha így sikerül természetes nyaktartás mellett egy stabil szárkapcsolatot kialakítani, akkor fogod tudni megkezdeni az összeszedő munkát. Előtte semmiképp, mert olyan lovat helyesen összeszedni, ami a szárat nem veszi fel, lehetetlen.
Szóval ezután jöhetnek a hangsúlyosabb félfelvételek, álljból és hátralépésből ügetés és vágta, rövidítések, fokozások, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!