Hányszor kell egy héten almot cserélni otthon tartott paciknál?
Én sosem cserélek teljesen, mindig van, amit meg tudok menteni. Naponta almozok, leszedem a szemest meg a nedves szalmát, a tisztát félreteszem, délután szellőztetem, szárítom a boksz (tulajdonképpen beálló) talaját és estére bealmozok a megmaradt szalmával és teszek rá frisset.
Ahol szinte egész nap boxban áll a ló, mint ahogy bértartásban volt, ott a kétnapi almozás mellett teljes alomcsere volt szükséges és még így is rémes volt a helyzet, szóval a válasz nagyban függ attól, hogy mennyit van a ló boxban, illetve hogy mennyire "tiszta" (végzi egy helyre a dolgát vagy össze-vissza). A lényeg, hogy mindig tiszta, száraz alom legyen alatta.
Naponta!
Teljesen egyetértek az első válaszolóval. Annyival egészíteném ki, hogy én a lovat csak estére teszem boxba. Viszont reggeli kiengedés után a "megtisztelt" részeknek irány a trágyarakás, ami még menthető, azt megszellőztetem egy külön kialakított részen. 4 nap után pedig teljes alomcsere.
2. Vagyok.
Tömören, amennyit kell.
Bővebben: amennyit felvesz az istáló/box. Mivel alapterület mindehol/mindenkinél más, ezt pontosan nem fogjuk tudni megmondani. Annyit kell berakni, hogy ne lásd a padlót mikor lenézel és azt érezd magad alatt, hogy puhán lépkedsz. Vagyis nem kell sajnálni a cuccot.
Forgácsot inkább ne rakj ló alá. Van amelyik felzabálja, letüdőzi. Vagy ha durva a holmi akkor egy leheredéssel csúnya sebet tud szerezni. És az esetleges szálkáért sem lesz hálás.
Ló alá csak szálas almot.
Nyugodtan lehet forgáccsal almozni, de nem elég annyit, hogy éppen ne lásd a boksz talaját...
Kérdező, sztem senki nem nézi, hogy naponta mennyi fogy. Szalmából egy nagy körbálát számolhatsz, forgácsból meg, ahogy már írtam, lehet, hogy nem lesz elég a 10 zsák/boksz egy hónapra...
Utolsó:
Maradjál már veszteg, csak véleményekre voltam kíváncsi, mert pl. nálunk 2 naponta tisztítják a bokszoty míg szerintem is úgy helyes, ha minden nap. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!