Két lóra való etetés?
Egy 165 cm-es ügetőlónak és egy B kategóriás póninak mennyit kell venni, hogy egy évszakig elég legyen mindkettőjüknek...:
- zab (kg)
- széna (bála)
- szalma (bála)
- faforgács alom (zsák)
- nyalósó (db)
- táp (már ha nagyon muszáj - db)
Hát ez lotol is függ hogy mennyitt eszik de egy átlagis lo általában 10-12 orán át kepes enni! Szerintem becsült mennyiségekben kb.:
-zab 20-22kg
-széna normál bálákban 4-5 bála
-szalma 4-5 bála
-faforgács alom 6-7 zsák attol fugg hogy milyen surun takaritod a boxukat
-nyaloso 1-2 db/lo szerintem ez nem muszaly amugy
-táp 2-3db/lo de ez se nagyon muszaly de ha idokent adsz nekik attol bem lesz balya egyiknek se !! Evvel szerintem biztos kihúztok egy évszakot!! :D ;D
Mi az, hogy egy évszakig?
Havi adagot tudok mondani egy lóra, legalábbis nálunk ennyi fogy.
Abrakból árpát veszek, viszont 6 fánglit etetek naponta, így olyan 120 kiló fogy el.
Szénából egy nagy körbála elfogy, de jó, ha van tartalék (ad libitum etetem).
Szalma: egy körbála, de szabadon jár-kel a ló a nyitott boxajtón át és naponta szedem a szemest.
Forgács: ha ingyen tudsz szerezni, akkor mázlista vagy, egyébként drágább, mint a szalma.
Nyalósó: cirka 2-3 hónapig elég, de fajtájától, méretétől függ.
Táp: egyáltalán nem muszáj, magad is összeállíthatod a neked szimpatikus táp összetevőit, vitamint pedig lehet kapni sokkal olcsóbban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!