Díjugratás vagy díjlovaglás? (Lent)
Eljött a szakágválasztás ideje és nem tudom eldönteni, hogy ugrassak vagy díjlovagoljak. A kettőt egyszerre nem szeretném csinálni. Anyukám nem nagyon szeretné, hogy ugrassak, mert, hogy veszélyes. Engem ez nagyon nem érdekel. Lovam nincs, de valszeg jövőre lesz és a választott szakágra megfelelő lovat szeretnék. Na de térjünk vissza a lényegre. Versenyezni is szeretnék majd. Kinek mik a tapasztalatai, véleményei a két szakággal kapcsolatban?
Előre is köszönöm a válaszokat. 😊
Ha mégis rászánnád magad mindkettőre, akkor a military a te pályád.
Ha csak az egyik, akkor azt kell mérlegelni, hogy ki tudsz-e békülni a díjlovaglás mai szabályzatával, ami nem igazán az idomítottságot, az elengedettséget és összeszedettséget értékeli, hanem azt, hogy mennyire tudod gúsba kötni a lovat és kierőszakolni belőle, hogy úgy tűnjön, mintha. Ma a legfeszesebb, legidegesebb lovak a díjlovak. Ugróban ez azért kicsit más, bár a hazai felhozatal ott se sokkal rózsásabb, ezt azért le kell szögezni.
A leghosszabb élettartammal amúgy a military lovak rendelkeznek, és általánosságbna ők a legkiegyensúlyozottabbak is... De a kérdés valójában enm az, hogy én mit csinálnék szívesen, hanem hogy neked mihez van kedved.
Én amúgy úgy gonodlom, hogy esni díjlóról is lehet nagyot, nem csak ugrás közben, de a korod függvényében az anyukád szava azért döntő lehet.
Mindkettőnek megvan a maga szépsége, bár én a díjugratást szeretem. 2 éve versenyzek díjugratásban, és egyszerűen csodálatos. Semmi sem fogható ahhoz amikor együtt ugratsz a lovaddal. Tény és való, hogy roppant veszélyes, de ha egyszer valakit megfog, onnantól olyan mint a drog. Szerintem a lóvétel elött egy lovardai lóval menj el egy gyerek versenyre, és próbáld ki mindkettőt (pl. csinálj egy E8-at meg menj végig egy 60-70 cm-s pályán). Csak azután dönts, hogy kipróbáltad mindkettőt versenyhelyzetben is. És így azt is el tudod dönteni, hogy maga a versenyzés bejön-e neked, mert nem való mindenkinek. Ha versenyezni akarsz tudnod kell kontrolálni az érzelmeidet és az izgatottságodat, másképp ez nem működik.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!