Nem megy a vágta (? )
1). Ha szeretnél normális választ, akkor légy szíves érthetőbben fogalmazz a kérdésedben (a jövőben is)
Tehát: 5 éve heti szinten lovagolok, de ez idő alatt 4x próbálkoztam a vágtával.
Erre csak annyit tudok mondani, hogy keresni kell egy normális helyet, ahol elkezdenek veled foglalkozni a kezdetektől, a legjobb lenne voltige hevederben átvenni az alapokat és elkezdeni a vágtát, majd ezt átültetni nyeregben való kengyel nélküli és kengyeles lovaglásra.
Ha megvan a kellő ülésbiztonságod, akkor lehet szépen szabadon gyakorlatozni és gyakorolni a vágtát. Ha tudod, hogy olyan ülésed van, hogy a kezeddel bármit csinálhatsz, akkor nagyobb lesz az önbizalmad és nem fogsz félni a vágtától.
2.) Ahhoz, hogy egy ilyen helyet találj, el kell kezdened keresgélni a környéken, kérdezgetni helyi lovasokat. Esetleg, ha itt megírod, hogy merre laksz és mennyit vagy hajlandó utazni, lehet mi is tudunk ajánlani jó helyet/edzőt, amit érdemes felkeresni.
Látom, hogy nem vagy elégedett a válaszokkal, úgyhogy válaszolok.
Normális, hogy egy baleset után tartasz a vágtától, nem akarlak elszomorítani, de akármilyen profi lovas vagy, mindig megtörténhet, hogy leesel. Az első esés, mindig meghatározó, ha akkor erőt veszel magadon, utána már fel sem fogod venni, ha csak "lecsúszol" a lóról. Szerintem nem kell a nulláról kezdeni, csak próbáld meg még egyszer. A kengyel probléma egyszerű: ha kiesik, nem esel pánikba rászorítasz mindeneddel, amiddel csak éred az oldalát, és megkeresed a kengyelt. Annyi a lényeg, hogy ne ess pánikba, mert én azt vallom, hogy a leesés fejben dől el, amíg azt mantrázod, hogy kitartasz, addig kitartasz, amikor viszont bepánikolsz, utána csak a szentlélek tart ott. Próbáld meg megéri! Sok szerencsét kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!