Kíváncsi lennék, azoknak a kiskorúaknak az indokaira, akik naponta felrakják a "valahogy lovat szüleimtől" kérdéseket?
Ennyire nem foglakpztok vele, hogy a ló és tartása rengeteg pénz. Vagy még nem értitek?
Sokszor indok, hogy X éve (legyakrabban 4) lovagoltok. Megy, hogy tudtok nyergelni, kantározni. És az örök kedvenc a lenne helye (általában 5x5 és 15x15 méter között írjátok).
Ilyen okok mellett miért követeltek lovat, mikor nem tudjatok valójában mit jelent a fenntartás.
Nyilván nem tudják felfogni, mivel gyerekek.
Én mondjuk valahogy fel tudtam, sosem könyörögtem lóért, mert 10 évesen is tudtam, hogy jó, ha kenyérre futja hó végén. Így maradt a más lován való ingyen lovacskázás, de ma már mások a gyerekek...
Szerencsére pénzük nincs, jó esetben ha kapnak is lovat, amivel szvsz semmi baj nincs, bértartásba kerül és lesz megfelelő edzői háttér, illetve anyuka, apuka nem lesz okosabb, mint a szakemberek...
Hogy másnak mi a motivációja, nem tudom. Én is nagyon szerettem volna lovat, minden vágyam ez volt, és bár tisztában voltam vele, hogy se pénzünk, se helyünk rá, ez érzelmi szinten nem győzött meg, a vágyakozást nem szüntette meg.
Sokszor felhoztam a szüleimnek, hogy milyen jó lenne... ők pedig mindannyiszor (gondolom, fájó szívvel) mondták, hogy nem engedhetjük meg magunknak. Szomorú voltam, de sose fajult a dolog könyörgésig, érzelmi zsarolásig.
Aztán biztos vannak olyanok is, akik tényleg csettintésre megkaptak mindent a szüleiktől, és most épp a ló lenne a soros, de a szülők mégse teljesen hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!