A lovak ellennének csak fű evésével/legelészéssel?
Amennyiben nem, miért nem? (Mivel a vadlovak sem esznek nagyon mást, Pl. Mustang, Przsevalszkij-ló...
(Bocsánat, ha buta kérdés, de nem értek a lovakhoz.)
3-as ez hülyeség. Az enyém nem kap zabot egyáltalán, csak legelés és széna, és olyan kondija van, hogy kiugrik a bugyijából. A minőség a lényeg. ;)
2. voltam.
Azért nem mindegy a ló életkora, meg az sem, hogy milyen jellegű munkát végez. Próbálj meg vele nagyon komoly mezőgazdasági munkát végezni mindenféle szemestakarmány nélkül. Ha még mindig jól bírja, akkor a nap végén levezetésképpen lovagold is... A mozgás minőségéhez és mennyiségéhez kell igazítani a táplálékot is. Egyes fajták nyilván jobb takarmányhasznosítók, de az ő adottságaiknak is van határa, ahol nem tudod megoldani csak legeléssel.
Te is elvagy napi 3 szelet kenyéren, egészen addig, amíg nem kell csinálnod semmit...
Ha megfelelő méretű és minőségű legelő áll a ló rendelkezésére és nincs napi szintű munkában akkor igen csak a fű (nyáron) illetve széna (télen) elég arra, hogy a ló ellegyen. És igen, a ló mozog, legel és igen is lehet jó kondija.
Nemrég jártam egy ménesnél, a csikók 4 éves korig legelőn vannak, ők kapnak plusz tápot, viszont a csikós kancák is lent vannak és ők csak a zöldet eszik és majd kicsattannak.
A sötétpej az én lovam, és csak füvet, meg szénát kap. Tényleg jó szarul néz ki :) Ahogy az előttem levő is írj: megfelelő méretű és minőségű legelő kell. Nyilván ha vki 3 négyzetméteres legelőn tart 15 lovat, akkor azok soványak lesznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!