Mit tegyek, hogy fogyjon a nagy széna hasából és izmosodjon?
Figyelt kérdés
2 hete vettem egy 11 éves kancát egy fél éves csikóval együtt. Óriási nagy hasa van, tényleg. Most kap egy kis abrakot (vizezett zab és pici árpa) mert amúgy sovány, kiáll a bordája, meg minden, csak a hasa túl nagy.Széna, fü mindig van előtte. Nemrég féregtelenitettem, reszeltettem a fogát.
Nagyobb hasa van az átlag széna hasnál az biztos, nagyon feszül rajta a bőr.
Hogyan érjem el, hogy normális pocija legyen? :)
2015. szept. 10. 20:48
1/5 anonim válasza:
Mozgasd többet,észszerű munkától izmosodik. Dombon mászatás vagy idomító jellegű munkába fogd be.Egyébként szénahas nincs,szalmahasa lehet ,az is inkább akkor jellemző ha felzabál az átlagosnál több szalmát ,főleg ha búzaszalma.
2/5 anonim válasza:
Mivel csikó van alatta, pláne, ha nem első, ez annyira nem meglepő. Ha amúgy sovány, akkor nem kell erőltetni. Hízni a szénától fog, az abraktól inkább csak energiája lesz.
Megfelelő mozgatással fog alakulni kicsit amúgy, de világmegváltást ne várj.
3/5 anonim válasza:
kapjon csak abrakot bőven. nekem volt szalmahasú lovam+sovány is volt. kb fél éves munkával és megfelelő takarmányozással helyre lehet hozni. Én úgy csináltam hogy napi 3x 1,5 kg roppantott zab jól beáztatva, és az esti etetésnél 1-2 kg speciális lótáp, az a ti esetetekben lehet magas fehérjetartalmú. Széna, legelési lehetőség egész nap adott legyen, és a legfontosabb hogy rengeteget kell vele dolgozni, persze csak megfelelő bevezetéssel, nem csak úgy bedobni a mély vízbe. Én napi 1-1,5 órát is idomítottam (edzőm által kialakított edzésrend alapján) heti 2x 10 km-es terep ahol a kezdeti lépés és a leléptetésen kívül csak ügetés és vágta szerepel, persze ez is csak felkészülés után, ha már hozászokott és bírja. Olyan izmos lovad lesz hogy csak na :)
4/5 anonim válasza:
A kedves válaszadók közül úgy néz ki, csak egy valaki akadt meg azon, hogy a kanca alatt csikó van. Amíg a csikót le nem válaszod, ne változtass a takarmányozáson. Sajnos valószínű, hogy ahonnan vetted, ott sem kapott csikós kancához méltón enni, írod hogy vékony - de a nagy csikó még a legjobb kondiban lévő kancát is 'leszívhatja'. Lassan le lehet választani a csikót, ha elég erős, de a leválasztás nem egyszerű, a kanca és a csikó idegeit egyaránt megviseli (a gazda türelméről nem is beszélve) - előbb azon legyetek túl. Addig semmiféle 'idomítás', 'mászatás', utána is elébb ülj fel, egyáltalán milyen a kondija, mennyire képzett, mit bír - nem kell helyből nekiesni... Akkor el lehet dönteni, mivel kezdesz... Jó lenne,ha ebben segítene valaki, aki ért hozzá, sem az elapasztás, sem, a leválasztás, sem az újbóli munkába vétel nem olyan egyszerű mint amilyennek látszik. Üdv Berni
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak :)
Főleg az utolsó
2015. szept. 13. 14:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!