Megfelelő széna tárolás?
Valószínű akkor itt nem a tulajjal van a probléma, hanem a trehány lovásszal. Sajnos sok az ilyen.
Egyébként nem a legjobb módszer a széna tárolására az, amit leírtál, de ha elég szoros a bála, akkor a sok eső hatására is csak a külső réteg fog bepenészedni, amit bálabontáskor ha lelkiismeretesen kiválogatják, akkor az alatta lévő szénát gond nélkül lehet etetni, attól a lónak semmi baja nem lesz.
A gond ott kezdődik, ha a lovász továbbra is trehány munkát végez, és lusta szétválogatni a rohadt részt a jótól, mondván "Á majd úgyis kiválogatják, nem hülyék ezek hogy penészeset egyenek..."
Én féltető alatt tárolom, raklapokon.
Az sem tragédia, ha kinn van, az előző helyen, ahol bérben tartottam is úgy tárolták, DE: fedett helyen bontották ki, onnan osztották a lovaknak, penészes szénát soha nem adtak nekik, illetve locsolva adták. A cirka 20 lóból kettő volt köhögős, az egyik kehes, de én valószínűsítem, hogy a rossz istállólevegő miatt...
Nyilván nem a legjobb, meg egy bértartónak ebbe nem sok beleszólása van, egy kérdést azért megér, hátha, viszont ha le is takarnak, fóliáznak néhány bálát, abból hogyan kap csak a te lovad? Ez itt a nagy kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!