Veszélyes. Mit tegyek?
Azt, hogy életveszélyes ez így, ezért inkább nem csinálnád többet.
Megjegyzem, a ló lehet, hogy azért rongyolt, mert fogtad a szárat rendesen -> fájdalmat okoztál a szájánál, ami elől próbáld elmenekülni. Érzékeny lónál előfordulhat azért ez is.
De szóval szerintem ez abszolút felelőtlenség az ő részéről is, addig nem mennék terepre egyik lovával se, amíg odabent, karámban nem tisztázzátok, hogy a ló, vagy te vagy-e túl képzelten, stb-stb. Akármelyik, valahogy össze kell csiszolódni, és ezt nem odakint retyózásal lehet elérni, mert mit csinál, ha baleset ér? :/
Utolsó:
De nagyon szeretek lovagolni, nem hagyom abba, amit 4 éves koromban kezdtem. Direkt a csaj mondta, hogy rendesen fogjam a szárat, mert ügetésben, ha elengedjük neki a szárat, beugrik vágtába.
Nem is mondtam, hogy hagyd abba.
Ellenben akkor az a ló igencsak alulképzett, ezt jelzi az is, hogy hacsak nem "kapaszkodj az életedért!" stílusban lovagolják, életveszélyes... :/ Ezen meg a gazdájának kellene elgondolkodnia.
Minden ló engedelmeskedik ha megfelelő lovas üli.
Nem megverni kell pálcával csak egyet kapjon ha már semmi nem használ.
Valószínűleg az is lehetett baj hogy legelöl ment és szabadnak érezte magát.
Én az első terepemen egy olyan lovon ültem ami, amilyen okos pályán olyan eszetlen terepen.Nem legelöl mentem vele, de ügetésben és vágtában is ment mint akit kilőttek, de én kiélveztem a helyzetet és az oktató is mondta hogy ha nem félek hagyjam, menjen!
Mondd azt hogy nem érzed magad biztonságban ezen a lovon, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!